Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το Ποτάμι τίμησε την "Ημέρας της Ευρώπης" στην Κοζάνη με τον βουλευτή Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη


Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Βουλευτής Δράμας του Ποταμιού Κυριάκος Χαρακίδης, στα πλαίσια της Πανελλήνιας δράσης του Κινήματος για την “Ημέρα της Ευρώπης”. “Βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα χωρίς
ιδεοληψίες και πελατειακές αγκυλώσεις, η οποία σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος θα δώσει τέλος στο πτωτικό σπιράλ της ύφεσης τόσων ετών και θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό στις επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν δουλειές. Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα”. Αυτό δήλωσε ο κ. Χαρακίδης στους επαγγελματικούς φορείς της Πόλης με τους οποίους συναντήθηκε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελ-ητήριο Κοζάνης.   
Σε Συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ξεκαθάρισε πως για το Ποτάμι δεν υπάρχει κανένα δίλημμα σχετικά με την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ επανέλαβε τη δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη “Ευρώ πάση θυσία”. Επιπλέον κάλεσε την Κυβέρνηση να ενημερώσει τον λαό για το τι θα συμβεί σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το Ευρώ.  Για το Ποτάμι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε πραγματική κόλαση, καθώς εκτιμάται ότι η αγοραστική δύναμη των πολιτών θα υποχωρήσει στο 1/5 της σημερινής. 
Στην Συνάντηση που ακολούθησε με τους Εθελοντές του Ποταμιού ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε στις τέσσερις καινούργιες αγαπημένες λέξεις του Ποταμιού σε σχέση με την Ευρώπη “Μπορούμε - Τολμάμε – Συγκρουόμαστε – Χτίζουμε”. Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωζώνη, και το Ποτάμι αγωνίζεται για να διαμορφώσει τη μεγάλη μεταρυθμιστική πρόταση ώστε να διαμορφωθούν οι λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Το Ποτάμι στηρίζει την Κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση στα πλαίσια ενός έντιμου συμβιβασμού με την Ευρώπη, και είναι έτοιμο με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα να στηρίξει μια συμφωνία, αλλά επ’ ουδενί δεν θα στηρίξει τη λήψη υφεσιακών οριζόντιων μέτρων που δεν θα συνοδεύονται από αναπτυξιακές μεταρυθμίσεις.
Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Κοζάνης
Το Ποτάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου