Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Συγχαρητήριο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Φλώρινας

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Φλωρίνης, εκφράζει τα θερμότατα συγχαρητήριά του προς τον Εμψηφισμένο Σεβασμιότατο κ. Ιουστίνο Μπαρδάκα, για την Θεόπνευστη εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως νέου Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Η πολυετής και καρποφόρα πνευματική και κοινωνική δράση του θεοφιλεστάτου παναξίου τέκνου της Φλώρινας, η σπάνια θεολογική και εκκλησιαστική του παιδεία, το πλήθος των αγαθοεργιών και η επιστημονική του κατάρτιση, αποτελούν ένα απειροελάχιστο δείγμα από τα ασφαλή εχέγγυα για την επιτυχή εκπλήρωση των ποιμαντικών του καθηκόντων.
 Συμμεριζόμενοι απόλυτα τη χαρά όλων των ευσεβών Φλωρινιωτών, αισθανόμαστε βέβαιοι πως θα τηρήσει τις παρακαταθήκες που έλαβε από τον πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. κ. Θεόκλητο και επιτελώντας όπως πάντοτε θαυμαστό έργο θα κάνει την ακριτική μας Φλώρινα υπερήφανη για έναν εκλεκτό της γόνο, ταπεινής καταγωγής.
Ο αδαμάντινος χαρακτήρας του, πλήρης αρετών, όπως: πνευματικός πλούτος, ψυχική ευγένεια, εκκλησιαστική εμπειρία και το έργο του στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια, είναι ελάχιστα από τα στοιχεία που τον διακρίνουν, ως λειτουργό του Υψίστου και ως ΑΝΘΡΩΠΟ και εγγυώνται ολόλαμπρη Αρχιερατική πορεία.
 Σε όλους εμάς τους Φλωρινιώτες, περιποιεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι ο θεοσεβέστατος συμπατριώτης μας Ιουστίνος Μπαρδάκας είναι ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ (μετά από τον καταγόμενο εκ Λεχόβου, πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο, τον οποίον διεδέχθη ο Αυγουστίνος Καντιώτης) Φλωρινιώτης που εκλέγεται Μητροπολίτης στη μακραίωνα ιστορία της εκκλησίας της Ελλάδος. Ως Φλωρινιώτες αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.
 Σεβασμιότατε.
 Με αφορμή την παναξία εκλογή σας και την εν συνεχεία χειροτονία σας στη θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, σας εκφράζουμε εκ βάθους καρδιών τα θερμότατα συγχαρητήριά μας και ευχόμαστε ολόψυχα στη Σεβασμιότητά σας την εξ ουρανού ευλογίαν για το σημαντικότατο πνευματικό, ποιμαντορικό έργο που σας ανετέθη να φέρετε εις πέρας, σε όλες του τις εκφάνσεις, κοινωνικές, εθνικές και άλλες.
Οι σκληρές δοκιμασίες που βιώνει στην καθημερινότητά του ο φιλόχριστος ελληνικός λαός, αναδεικνύουν την ανάγκη ύπαρξης αξίων ποιμεναρχών, ικανών να μεταλαμπαδεύσουν τα διδάγματα της Αγίας Γραφής και τα ήθη της Ιεράς Παραδόσεως της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας και να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν το λαό εν πνεύματι Χριστού του Κυρίου ημών.
 Εχέγγυο επιτυχίας στα επισκοπικά σας καθήκοντα αποτελούν τόσο η ηθική σας αξιοσύνη, όσο και η οδός δια της οποίας πορευθήκατε, αλλά και η ισχυρή και πεφωτισμένη προσωπικότητά σας, τις υπηρεσίες της οποίας θα στερηθεί το Χριστεπώνυμον πλήθος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, επ’ ωφελεία του ευσεβούς λαού της περιοχής Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, την οποίαν από τούδε θα ποιμάνετε.
Η αταλάντευτη πίστη σας στο Θεό, η ακάματη επιμονή σας και η πλήρης αφοσίωσή σας στη διδασκαλία, τη διάδοση και την εμπέδωση από το λαό, της Αλήθειας του Θείου Λόγου, όπως αυτός αναδεικνύεται από το Ιερό Ευαγγέλιο της εκκλησίας μας, θα αποτελούν για όσους σας έχουν γνωρίσει, φωτεινό παράδειγμα θαυμασμού, έμπνευσης και ελπίδας.
 Ευχόμεθα και προσευχόμεθα, όπως ο Κύριος σας χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και δύναμη ψυχής, για την επιτυχή περάτωση του ιερού λειτουργήματος το οποίο σας ανετέθη.
  Πολλά τα έτη Σεβασμιότατε.
ΑΞΙΟΣ.


Για το διοικητικό συμβούλιο
                                           Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
                              Δημήτριος Ελ. Θεοδώρου                     Σταύρος Χ. Τυρπένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου