Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Δελτίο τύπου από τους "Ανοιχτούς Ορίζοντες" για τη λαϊκή συνέλευση Λεχόβου

Για την μεθοδευμένα στημένη σύναξη που ο κ. Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου βάφτισαν Λαϊκή Συνέλευση Λεχόβου έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.

Η Λαϊκή Συνέλευση στήθηκε σκόπιμα την 14 Ιουνίου, σε ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη προ διμήνου, εκδρομή του «ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΧΟΒΟΥ», γεγονός που γνώριζε πολύ καλά ο κ. Δήμαρχος.
Το Τοπικό Συμβούλιο Λεχόβου, ειδοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 10-06-2015 για την επικείμενη Λαϊκή Συνέλευση. Για τον λόγο αυτό ύστερα από κατεπείγουσα σύγκλησή του σε έκτακτη συνεδρίασή, αποφάσισε ομόφωνα και  ζήτησε την αναβολή της Λαϊκής Συνέλευσης για τον παραπάνω λόγο.  
Οι Λαϊκές Συνελεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων συγκαλούνται από τον Πρόεδρο του. Για την προχθεσινή στημένη σύναξη ουδεμία συνεννόηση υπήρξε με το Τοπικό Συμβούλιο Λεχόβου. Άλλωστε όπως ομολόγησε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η παραπάνω σύναξη στήθηκε σε συνεννόηση μόνο με τον κ. Δήμαρχο. Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Μωϋσιάδης, παρά την γνώση κωλύματος του Προέδρου και του Τοπικού Συμβουλίου, να παραστούν την ημερομηνία που όρισαν αυτός και ο Δήμαρχος και παρά το αίτημά τους για αναβολή της συνέλευσης, αυτοί αρνήθηκαν να αναβάλλουν την Λαϊκή Συνέλευση, με την αστεία πρόφαση ότι είχε αναρτηθεί ανακοίνωση στα μπλόγκς μόλις 3 ημέρες πριν τη συνέλευση, το βράδυ της Τετάρτης 10-06-2015. 
Αναρωτιέται κανείς εύλογα:
- όταν αρκούν(;) 3 ημέρες για να ενημερωθούν οι δημότες για την σύγκληση Λαϊκής Συνέλευσης δεν αρκεί το ίδιο διάστημα για να πληροφορηθούν την αναβολή της ;;; 
- ότι έχει αναρτηθεί στα μπλόγκς δεν αναβάλλεται;;;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερωθήκαμε με email, για την Λαϊκή Συνέλευση, το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουνίου και ώρα 11:00 μ.μ. . Τόσο μεγάλη ήταν η βιασύνη και η αγωνία του κ. Δημάρχου, να οργανώσει την Λαϊκή Συνέλευση χωρίς το Τοπικό Συμβούλιο, που εργαζόταν ως αργά το βράδυ για να το πετύχει.
Ο θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων και του Προέδρου των Τοπικών Κοινοτήτων είναι σημαντικότατος για την αποτελεσματική λειτουργία αυτών αλλά και για την λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου Αμυνταίου. Ο σεβασμός στους θεσμούς αυτούς επιβάλει στους Δημοτικούς Άρχοντες να απέχουν από μεθοδεύσεις και ενέργειες που τους προσβάλλουν και τους υπονομεύουν και κατά συνέπεια προσβάλλουν τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι των «ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» φυσικά και δεν θα νομιμοποιούσαμε τέτοιες μεθοδεύσεις με την παρουσία μας στην παραπάνω φαρσοκωμωδία. Δεν θα συμμετείχαμε ποτέ σε μία τέτοια συνέλευση χωρίς την παρουσία του Τοπικού Συμβουλίου. Βέβαια τις μεθοδεύσεις αυτές δεν νομιμοποίησαν και οι κάτοικοι του Λεχόβου. Η συντριπτική τους πλειοψηφία «φώναξε» ένα βροντερό ΑΠΩΝ στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να υπονομεύσει το Λέχοβο γι άλλη μια φορά.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλη η ομάδα των «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» βρισκόμαστε καθημερινά κοντά στους δημότες κάθε Τοπικής Κοινότητας. Αφουγκραζόμαστε κάθε προβληματισμό και ανησυχία τους και προσφέρουμε ενεργά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους, από οποιαδήποτε θέση.
Αυτός είναι ο λόγος που κάθε προσπάθεια του κ. Θεοδωρίδη και των ημετέρων του, να υπονομεύσουν το ρόλο μας, να κοροϊδέψουν τους συνδημότες μας και να μας εκθέσουν σε αυτούς θα πέφτει πάντα στο κενό. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» 
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου