Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Δυο μελέτες παρουσίασε στο Οφθαλμολογικό Συνέδριο ο Γιατρός Μήτσης Δημήτριος

Παρουσιάστηκαν στο 48ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο που διεξήχθη φέτος από 14 έως 17 Μαΐου στην Ολυμπία από τον οφθαλμίατρο κο. Δημήτριο Μήτση, επιμελητή Α’ της Oφθαλμολογικής κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας δυο μελέτες  που αφορούν:

-Η πρώτη στη σημασία του τακτικού προληπτικού οφθαλμολογικού ελέγχου σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στην ακριτική περιοχή του νομού Φλώρινας.
-Η δεύτερη αφορά στη συσχέτιση της διαθλαστικής κατάστασης, της παρατεταμένης κοντινής εργασίας σε οθόνη Η/Υ και της σχολικής επίδοσης σε παιδιά σχολικής ηλικίας του ακριτικού νομού Φλώρινας.
-Συμπερασματικά, από την πρώτη μελέτη προκύπτει ότι συνολικά 20% των εξεταζόμενων παιδιών βρέθηκε να εμφανίζει διαθλαστική διαταραχή (μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό) ενώ στο στατιστικά σημαντικό ποσοστό 10% η διάγνωση γινόταν για πρώτη φορά.
-Από τη δεύτερη μελέτη προκύπτει ότι κυρίαρχο ρόλο στη σχολική επίδοση δεν παίζει μόνο το είδος (π.χ. υπερμετρωπία, μυωπία, αστιγματισμός) αλλά η ίδια αυτή η γνώση της διαθλαστικής διαταραχής ενώ η παρατεταμένη παραμονή εμπρός σε οθόνη Η/Υ > 3 ωρών την ημέρα δεν φαίνεται τελικά να επηρεάζει τη σχολική επίδοση.
-Οι παραπάνω μελέτες έλαβαν χώρα κατά τη διετία 2012-2013 στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας από τους οφθαλμιάτρους Δημήτρη Μήτση και Κων/νο Καραμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου