Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας για το δημοψήφισμα

Δηλώσεις σχετικά με το δημοψήφισμα παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος. Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα, είπε αναλυτικά τα εξής:

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ήταν καθοριστικά ως προς τις εξελίξεις από εδώ και πέρα. Πλέον η Ευρώπη πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στη χώρα μας, τόσο ως προς το χρέος όσο και ως προς τη γενικότερη οικονομική πολιτική των προηγούμενων χρόνων. Για μας το αποτέλεσμα αποτελεί οριστικό τέλος για το μνημόνιο και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Πιστεύω ότι οι πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και πέρα θα δώσουν τη δυναμική που χρειάζεται για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί και από την οικονομική καθίζηση που είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τον λαό της Ελλάδας. Οι δρόμοι που θα ανοίξουν θα δώσουν άλλη ώθηση στην οικονομία μας καθώς θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι θα ασπαστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καθορίσει την πορεία και την τύχη της μέσα στην Ευρώπη και σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξουμε τις πολιτικές των επιβολών και των μνημονίων που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.».
Ως προς τα αποτελέσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, ο κ. Μπίρος είπε τα εξής:
«Το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ του “ΟΧΙ” δείχνει την ωριμότητα των πολιτών της Π.Ε. Φλώρινας. Η ετυμηγορία είναι καθοριστική, αποφασιστική και καθ’ όλα αρνητική προς τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν. Η πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής μας αλλά και όλων των Ελλήνων είναι κάθετα αντίθετη σε αυτές τις πολιτικές και ζητά να βρεθεί διέξοδος. Ξέρουμε ότι αυτοί που επωφελήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια είναι ορισμένοι Ευρωπαίοι εταίροι και ειδικότερα οι Γερμανοί, οι οποίοι κέρδισαν πολλά δις από τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Νομίζω ότι δικαιούμαστε μια ισότιμη πολιτική που θα οδηγήσει σε οικονομική άνθιση τόσο τη χώρα μας όσο και συνολικά την Ευρώπη. Μια αναπτυξιακή προοπτική για όλους τους λαούς.».
Ως προς τη στάση που κράτησαν τα κανάλια κατά την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα, είπε τα εξής:
«Αυτό που με λύπησε ιδιαίτερα ήταν η στάση των περισσότερων ιδιωτικών καναλιών και δημοσιογράφων οι οποίοι, με μια μονόπλευρη ενημέρωση και με στόχο τον εκφοβισμό του ελληνικού λαού, με πάρα πολλά αρνητικά σημεία καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έδιναν την εντύπωση ότι θα πρέπει να επικρατήσει η λογική του “ΝΑΙ”, η οποία θα έδινε στην κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό τη χαριστική βολή της υποταγής στον γερμανικό επεκτατισμό. Ο ελληνικός λαός, με ενιαία φωνή, ανόρθωσε το ανάστημά του και δεν έπεσε θύμα αυτής της προπαγάνδας που έγινε από τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά αντιστάθηκε και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη. Το ποσοστό ήταν συντριπτικό και πιστεύω ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν δεν επικρατούσαν αυτές οι εκφοβιστικές, προπαγανδιστικές τακτικές. Όσα ιδιωτικά κανάλια και δημοσιογράφοι ακολουθούν συγκεκριμένα συμφέροντα θα πρέπει να πάνε στο σπίτι τους. Αυτά που πρεσβεύουν και αυτά που προβάλλουν σε καμία περίπτωση δεν τα υιοθετεί ο Έλληνας πολίτης. Είμαι περήφανος για την απόφαση που πήρε ο ελληνικός λαός. Με μια ενιαία φωνή, ενωμένοι, θα διεκδικήσουμε τα καλύτερα για τους πολίτες αυτής της χώρας.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου