Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Το "όχι", πρώτο βήμα για να σταματήσει η αδικία

Η Ελλάδα γέννησε τη Δημοκρατία και για μια ακόμα φορά μπαίνει μπροστά στον αγώνα για Δημοκρατία. Ας μη γελιόμαστε. Αυτό είναι το αληθινό ερώτημα του δημοψηφίσματος. Έχει παραδοθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη απέναντι στην παντοκρατορία των τραπεζών ή όχι; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Οι τράπεζες κανονικά υπάρχουν για να εξυπηρετούν τη λειτουργία της οικονομίας, του εμπορίου,
της παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει. Οι τράπεζες και τα γεράκια των αγορών παίρνουν αποφάσεις ερήμην του λαού για το μέλλον του. Η κυβέρνηση βγάζει την απόφαση από τις κλειστές αίθουσες και τη φέρνει στα χέρια αυτού που πρέπει. Του κυρίαρχου λαού. Οι Έλληνες δεν φοβούνται τις απειλές, δεν φοβούνται τη δουλειά, έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι να μη συνηθίσουμε την αδικία. Με το ΟΧΙ κάνουμε το πρώτο βήμα για να σταματήσει η αδικία και να ξεκινήσει η προκοπή στον τόπο μας. Διαλέγουμε τον δρόμο της Αρετής, τον δύσκολο δρόμο.
Δεν είναι ότι δεν έχουμε δυνατότητες. Στην περιοχή μου, για παράδειγμα, η κτηνοτροφία, η αμπελουργία, η ζάχαρη και τόσοι άλλοι τομείς μπορούν να αναπτυχθούν και να προκόψουμε. Τα νέα παιδιά είναι μορφωμένα και γεμάτα όρεξη για δουλειά. Πρέπει απλώς να σταματήσουμε να υπονομεύουμε το μέλλον τους και να τους δίνουμε ως μόνες επιλογές την ανεργία ή τη μετανάστευση.
Ο δρόμος θα είναι δύσκολος γιατί υπάρχουν κάποιοι που κερδίζουν τόσα χρόνια από τη δυστυχία και την εξαθλίωση και θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν την προσπάθεια του λαού να ορθοποδήσει. Αυτοί θα προσπαθήσουν να σπείρουν τον πανικό και να διχάσουν τη χώρα. Αυτή είναι μια μάχη όμως που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να την αποφύγουμε. Να είμαστε ψύχραιμοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Η κυβέρνηση είναι κομμάτι του λαού και γι' αυτό δεν φοβάται την κρίση του. Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι είμαστε κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος, αυτό εννοούσε: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» «Η αφοσίωση στην πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων».
Κωνσταντίνος Σέλτσας 
βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου