Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη για τα προβλήματα των πανεπιστημιακών μονάδων της Π.Ε. Φλώρινας

Θέματα που απασχολούν τις πανεπιστημιακές μονάδες της Π.Ε. Φλώρινας βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου.

 Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, οι βουλευτές Φλώρινας κ.κ. Κων/νος Σέλτσας και Γιάννης Αντωνιάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Άρης Αριστείδου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Αντώνης Τουρλιδάκης, ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας κ. Καριώτογλου Πέτρος, ο Προϊστάμενος της ΕΔΑ ΠΔΜ κ. Μπάμπης Κιουρτσίδης, εκπρόσωποι των συλλόγων διδασκόντων του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.
 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πανεπιστημιακές μονάδες στην Π.Ε. Φλώρινας, με κεντρικό άξονα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του πανεπιστημίου. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης των έργων από ευρωπαϊκά προγράμματα και οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση της έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού, ενώ έγινε αναφορά και στις σημαντικές ελλείψεις των πανεπιστημιακών μονάδων σε διδακτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
 Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποίησε επίσκεψη στους χώρους του πανεπιστημίου στη Φλώρινα προκειμένου να έχει εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις λόγω των νερών και της υγρασίας αλλά και της ελλιπούς θερμομόνωσης και των παλαιών κουφωμάτων.
 Ο κ. Μπίρος τόνισε πως το πανεπιστήμιο αποτελεί βασική προτεραιότητα της Π.Ε. Φλώρινας, διαβεβαιώνοντας πως θα υλοποιηθεί έργο από τα κονδύλια της Π.Ε. Φλώρινας για την αντιμετώπιση μερικών από τα σημαντικά προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει. Στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα κατατεθεί πρόταση για τη μόνωση όλων των κτηρίων, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και την αντιμετώπιση του προβλήματος της υγρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου