Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πολυεπίπεδη και ανεπτυγμένη η αλληλεγγύη στην Π.Ε Φλώρινας


Η άσκηση της κοινωνικής βοήθειας στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα ήταν πάντα πρόθεση της Περιφέρειας, έτσι και φέτος απέδειξε ότι η κοινωνική πολιτική δεν κληρονομείται… αντίθετα κτίζεται πάνω σε σταθερές κοινωνικοπολιτικές αξίες!
Η ιδέα μιας άσκησης κοινωνικής παροχής προς τους πολίτες ανέκαθεν αποτελούσε πρωταρχικό στόχο της, η εμπειρία της αποδεικνύει ότι οι κοινωνικοοικονομικές παροχές πιάνουν τόπο με
τις συντονισμένες και διάφανες κοινωνικές φροντίδες σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Κάτω από της σημερινές συνθήκες της οικονομικής ύφεσης δοκιμάζεται η συνοχή του πολιτικοκοινωνικού συστήματος της,  καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να κρατηθεί θεσμικά στις κοινωνικοοικονομικές παροχές που απαιτούν οι καιροί.
-Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας είναι πολυεπίπεδη και ανεπτυγμένη ως προς το πνεύμα της αλληλεγγύης, ανταποκρίνεται στα δύσκολα καλέσματα των καιρών που προκάλεσε η οικονομική κρίση, από τον Αύγουστο δέχθηκε πολλές αιτήσεις για την προμήθεια καυσόξυλων, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των πολιτών και δίνει σε όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα!
Όλα αυτά διότι η Π.Ε Φλώρινας είναι ευέλικτος φορέας με ανθρώπινο πρόσωπο, βρίσκεται κοντά στους πολίτες και έχει την δυνατότητα να γνωρίζει τις ανάγκες τους.
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου