Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Συγχαρητήριο του πολιτιστικού Συλλόγου «Οκτάβα»

Το Δ.Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου «Οκτάβα» συγχαίρει θερμά την σοπράνο Βιολέττα Λούστα, καθηγήτρια του Ωδείου μας, η οποία  γοήτευσε ως σολίστ με την Κρατική
Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, τραγουδώντας τα Wesendonck Lieder του Ρίχαρντ Βάγκνερ για σοπράνο και ορχήστρα. Η συναυλία ήταν  αφιερωμένη στη μουσική του γερμανικού ρομαντισμού με θεματική "Βάγκνερ εναντίον Μπραμς". Την ορχήστρα διηύθυνε  ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Όπερας της Νυρεμβέργης Marcus Bosch. Η συναυλία  πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2015 έλαβε επίσης μέρος στην παραγωγή της Λυρικής Σκηνής "Ο Μαγικός Αυλός" του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ με εξαιρετικές κριτικές στον ημερήσιο τύπο. Τα μέλη του Δ.Σ. της εύχονται ολόψυχα καλή συνέχεια και να συνεχίσει να κάνει, με την εξαίσια φωνή και ερμηνεία της, τη γενέτειρά  της περήφανη!
Επίσης, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πιάνου Θεσσαλονίκης ο Φλωρινιώτης Αντώνης Σελεμίδης έδωσε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας με μεγάλη δεξιοτεχνία έργα W.A.Mozart, Γ.Κωνσταντινίδη και M.Ravel. Τα μέλη του  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ»,  συγχαίρουν  ολόψυχα τον Αντώνη Σελεμίδη και του εύχονται καλή συνέχεια στις σπουδές του και  να έχει μια λαμπρή σταδιοδρομία.
Τέλος, με δύο μοναδικές συναυλίες  ολοκληρώθηκαν  οι φετινές δράσεις του 4ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, στις οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα 4 κονσέρτα του W.A.Mozart στην εκδοχή τους για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων. Στις δύο μοναδικές συναυλίες λήξης, 3 & 4 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν   οι Θεσσαλονικείς πιανίστες Δόμνα Ευνουχίδου, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Νίκος Κυριόσογλου, Τριαντάφυλλος Λιώτης και τα κουαρτέτα «LynX» και «Salonicco».   Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οκτάβα», συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Πιάνου, καθώς  και την κ. Δόμνα Ευνουχίδου, πρώην Διευθύντρια του Ωδείου Φλώρινας και τους  εύχεται να συνεχίσουν να κοινωνούν στον κόσμο, τη μαγεία της μουσικής, φέρνοντας νέους, αλλά και μεγαλύτερους πιο κοντά στη μουσική μέσα από  συναυλίες  υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου