Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Αμυνταίου

Ένα ακόμη δυστύχημα, έρχεται να  προστεθεί στον μακρύ κατάλογο θανατηφόρων ατυχημάτων που γίνονται στους χώρους της  Δ.Ε.Η., εντός του  μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου της χώρας. 
Είναι ο τρίτος κατά σειρά θάνατος του τελευταίου χρονικού διαστήματος, που ήρθε να βυθίσει σε πένθος  την οικογένεια του άτυχου 42 ηλεκτρολόγου, συνάμα σκορπίζοντας
θλίψη και προβληματισμό στους συναδέλφους του και όλους τους εργαζόμενους.
Οι εργασιακές συνθήκες, η ασφάλεια και οι όροι τήρησης αυτής  στους χώρους εργασίας, μπαίνουν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, θέτοντας προ των ευθυνών τους, πολιτεία και εργοδότες.
Το νέο εργατικό ατύχημα στο ορυχείο του Αμυνταίου  δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά ξεπερνά  πλέον τις «κόκκινες γραμμές», απαιτώντας από τη ΔΕΗ την άμεση λήψη και τήρηση μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ώστε ό άτυχος Γιάννης να είναι το τελευταίο θύμα. 
Στο ίδιο πνεύμα και η πολιτεία οφείλει την  εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να αποτραπούν στο  μέλλον άλλα δυστυχήματα.
 Οι τραυματισμοί και τα ατυχήματα έχουν πάρει πλέον μόνιμο χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας σε ένα βαθμό την  έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας, με θύματα τους εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους την εκτέλεση των εργασιακών καθηκόντων.
Ο Σύριζα Φλώρινας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου και δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Ν.Ε  Σύριζα Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου