Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Διοικητές Νοσοκομείων

Με αφορμή  την επιλογή Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, ο Σύριζα Φλώρινας  χαιρετίζει την ακολουθούμενη αδιάβλητη διαδικασία,  η οποία για πρώτη φορά γίνεται  με αξιοκρατικά και χωρίς κομματικά κριτήρια .
Εκτιμούμε ότι τόσο η προκήρυξη  που καθόριζε σαφή κριτήρια και διαδικασία, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους έλληνες να υποβάλλουν
αίτηση για τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και η συσταθείσα επιτροπή η οποία είναι ακομμάτιστη και μη  κυβερνητικά ελεγχόμενη, αποδεικνύουν  περίτρανα την πρόθεση και πολιτική βούληση του υπουργείου  να τοποθετήσει  πρόσωπα  ικανά και αποτελεσματικά στον χώρο της υγείας.
Θεωρούμε ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εστιάζει τον  αγώνα της, στην αναδιαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας, με εμφανή πρόθεση σύγκρουσης, απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται τόσα χρόνια το χώρο,  προσδοκώντας ότι ο έλεγχος, η διαφάνεια και η λογοδοσία, θα είναι το τρίπτυχο που πρέπει να εδράζεται η αυριανή διοίκηση των Νοσοκομείων.
Η Κυβερνητική πρακτική της απευθείας ανάθεσης των διοικητών, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήταν άξιοι γι αυτή την θέση, αποτελεί πλέον παρελθόν και  για πρώτη φορά αξιοκρατικά μπαίνουν διοικητές με προσόντα και βαριά βιογραφικά. Οι επιλογές έγιναν χωρίς κομματικά κριτήρια, αναδεικνύοντας τους καλύτερους από τους εκατοντάδες εξαίρετους συνυποψήφιους.
Είναι γεγονός  ότι και για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας είχαν υποβληθεί αρκετές αιτήσεις με «βαριά» βιογραφικά, μεταξύ των οποίων και αιτήσεις προερχόμενες από μέλη του τοπικού Σύριζα. Η επιλογή του κ Κοτοπούλη δικαιώνει προφανώς τη διαδικασία όπου ως βασικό κριτήριο πλέον δεν θεωρείται όπως το παρελθόν η κομματική ιδιότητα, αλλά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τα οποία υπερτερούσαν στην περίπτωση του κ Κοτοπούλη μεταξύ των επίσης αξιόλογων συνυποψήφιων του. 
Η Ν.Ε Φλώρινας ευχαριστεί όλους όσους κατέθεσαν αίτηση, οι οποίοι όντος καταξιωμένοι επιστήμονες και εργαζόμενοι σε διαφόρους χώρους της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, ανέβασαν τον πήχη στο προφίλ του υποψηφίου, με δυνατότητα επιλογής του καλύτερου στελέχους, για την νευραλγική θέση του Διοικητή.
Επίσης συγχαίρουμε το κ Κοτοπούλη Νικόλαο,  που είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Διευθυντής Οργάνωσης και Διοίκησης σε εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σύμβουλος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, τεχνικός σύμβουλος της 3ης ΥΠΕ και αξιολογητής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού  του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».
Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου