Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

«Μνημονικοί Τόποι» του Βαγγέλη Ταμουτσέλη

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής με τίτλο «Μνημονικοί Τόποι» του Φλωρινιώτη Καλλιτέχνη Βαγγέλη Ταμουτσέλη στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής στην Αθήνα.
Μια εκδήλωση την οποία άνοιξε ο καλλιτεχνικός Δ/ντης της Πινακοθήκης, παρουσιάζοντας τον
τιμώμενο Καλλιτέχνη, με την συνέχεια στα πλαίσια των εγκαινίων να γίνεται ιδιαίτερη αναφορά από τον επιμελητή της έκθεσης στο περιεχόμενο του εικαστικού έργου, με άξονα τη παρουσίαση της θεματικής 
Τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, όσο και το διήμερο που ακολούθησε, οι επισκέπτες της Πινακοθήκης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον καλλιτέχνη και να ανταλλάξουν ιδέες, να μοιραστούν εντυπώσεις και απόψεις με αφορμή το ζήτημα και το περιεχόμενο που προβάλει στο καλλιτεχνικό έργο ο Β.Τ.
Η Αναδρομική έκθεση – παρουσίαση γίνεται με αφορμή την 50χρονη παρουσία και προσφορά του Βαγγέλη Ταμουτσέλη στον Πολιτισμό, και για το λόγο αυτό στους χώρους της Πινακοθήκης εκτίθενται 32 έργα μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων. Οι συνθέσεις των έργων είναι οπτικές αναφορές – ματιές του Β. Τ. σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα Μνήμης, μέσα από την επαφή του με το έξω χώρο και το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας. Η οπτική ματιά του Β.Τ. εστιάζει – απεικονίζει, φυσικούς και αρχιτεκτονικούς χώρους γύρω από εγκαταλελειμμένους παραδοσιακούς οικισμούς, εκεί όπου η αίσθηση του χρόνου, οι μεταβολές των εποχών, σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες δράσεις και συμπεριφορές, έχουν διαταράξει και επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές, φυσικές, αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές ακολουθίες του τοπίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 6 Μαΐου έως 21 Μαΐου 2016, και λειτουργεί καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 – 15:00 και 18:00 – 21:00, Σαββάτο και Κυριακή 11:00 – 15:00. Δευτέρα Κλειστά.

Οργάνωση ART FLORINA
Επιμέλεια: Έκθεσης: Ταμουτσέλης Νικόλαος.
Χορηγοί: 
Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας ΑΕ. – Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων – VEGORITIS - Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας – Ράδιο 94FM - Εργαστήριο 10.

Πινακοθήκη Γρηγοριάδη 
Διεύθυνση:  Μαρίνου Αντύπα 18 Ηράκλειο Αττικής – Αθήνα.






1 σχόλιο:

  1. τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας εκτός από χορηγοί σε ...ημετέρους ας χορηγήσουν... και στους άνεργους εργαζόμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή