Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ρύθμιση χρέους ή ασταμάτητος κατήφορος

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Η Μεγάλη Τρίτη στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο είναι μέρα καταδίκης των Φαρισαίων και η σημερινή Τρίτη αντίστοιχα  είναι ημέρα καταδίκης των Ευρωπαίων από τον 79χρονο Βρετανό σκηνοθέτη Κεν Λόουτς. Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής παραλαμβάνοντας για 2η φορά το Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών με την ταινία «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» (αφηγείται την
ιστορία ενός ανέργου με οξύ καρδιακό επεισόδιο που αγωνίζεται για κοινωνική πρόνοια) δήλωσε: «Η ΕΕ προκάλεσε δεινά και φτώχεια σε εκατομμύρια ανθρώπους, το βλέπεται αυτό στον τρόπο με τον οποίο ταπείνωσαν τον Ελληνικό λαό ….»
Οι συγκυρίες σήμερα (Brexit, Μεταναστευτικό, άνοδος ακροδεξιάς, γεωπολιτικές εξελίξεις κλπ) βοηθούν την Ελλάδα να πετύχει στις Βρυξέλλες μια ευνοϊκή ρύθμιση του δημόσιου χρέους, που θα δίνει ανάσες ουσιαστικής ανάπτυξης.
Οι Ευρωπαίοι δανειστές, σε αντίθεση με το ΔΝΤ  (διαφορετικά συμφέροντα) θέλουν «αλυσοδεμένη» την Ελλάδα στα μνημόνια, χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους.
Η κυβέρνηση επένδυσε πάνω στην ελάφρυνση του χρέους, για να πείσει τους βουλευτές να περάσουν  σκληρά μέτρα (νέοι φόροι άμεσοι & έμμεσοι 5,4 δις ΕΥΡΩ - τον «κόφτη» - το υπερ- ταμείο – τα κόκκινα δάνεια). Αν δεν επιτύχει πραγματική ελάφρυνση του χρέους, τα πολιτικά πράγματα θα είναι αξεπέραστα γι’ αυτήν και πάρα πολύ δύσκολα για τους Έλληνες, που δεν πρόκειται να σηκώσουν ποτέ κεφάλι.
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γενιά μας παρέλαβε Ελευθερία – Εθνική Κυριαρχία - Περηφάνια με πολλές θυσίες στα πεδία των μαχών και έχει ιερό καθήκον να τα παραδώσει αλώβητα στις επερχόμενες γενιές. Η δημοκρατική συνείδηση κάθε Έλληνα και Ελληνίδας το επιτάσσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου