Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Για τη γιορτή Φασολιού Τσιρονιού στις Πρέσπες

Με αξιοσημείωτη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στον περίβολο του Δημαρχείου Πρεσπών, στον Λαιμό, η γιορτή Φασολιού Τσιρονιού Πρεσπών 2016.
Ο Δήμος Πρεσπών εκφράζει θερμές
ευχαριστίες στους εκατοντάδες Πρεσπιώτες και επισκέπτες από όλη τα Δυτική Μακεδονία που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, γεύτηκαν τα προϊόντα της Πρέσπας και γιόρτασαν όλοι μαζί το τέλος του καλοκαιριού και τον ερχομό της συγκομιδής του φασολιού.
Η εκδήλωση, που οργανωνόταν συστηματικά στο παρελθόν και επανήλθε φέτος, στοχεύει στην ανάδειξη δύο σημαντικών προϊόντων της Πρέσπας, αλλά και του καλαθιού προϊόντων Δ. Μακεδονίας, του φασολιού και του τσιρονιού.
Ο Δήμος Πρεσπών ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας και τον Πρόεδρό του Σάββα Σαπαλίδη αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Μπίρο η συμμετοχή των οποίων έκανε την αναβίωση της γιορτής των θεσμοφορίων στην Πρέσπα δυνατή.
Το εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απολαύσαμε ήταν σε μεγάλο βαθμό εθελοντικό και πρέπει να μνημονεύσουμε την αφιλοκερδή παρουσία και να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον Γιάννη Κωνσταντίνου και τα χορευτικά συγκροτήματα Λυγκηστίς και Ευξείνου λέσχης Φλώρινας και βεβαίως το μουσικό συγκρότημα «Χρώματα και Νότες» που ήρθε από την Νάουσα για να μας ψυχαγωγήσει.
Χορηγοί της εκδήλωσης που συνεισέφεραν για να υλοποιηθεί η διοργάνωση ήταν ο «συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», η τουριστική εκμετάλλευση «Κιβωτός επ’ Αυλής», τα Σούπερ Μάρκετ Γρηγοριάδη, το ΚΤΕΛ Φλώρινας καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κώττα και Κρυσταλλοπηγής. Πολύ σημαντική για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή και συνεισφορά των επιχειρήσεων εστίασης από τα περισσότερα χωριά των Πρεσπών που μαγείρεψαν και προσέφεραν εδέσματα βασισμένα στο φασόλι και το τσιρόνι (και όχι μόνο) που διασκέδασαν τον ουρανίσκο των παρευρισκόμενων.
Χωριό
Ταβέρνα
ΨΑΡΑΔΕΣ
" Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ "
ΨΑΡΑΔΕΣ
"ΑΡΚΕΥΘΟΣ"
ΨΑΡΑΔΕΣ
" Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ "
ΨΑΡΑΔΕΣ
"Η ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ "
ΨΑΡΑΔΕΣ
"ΑΚΡΟΛΙΜΝΙΑ "
ΛΑΙΜΟΣ
"ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ"
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ
"CRYSTAL"
ΜΙΚΡΟΛΙΜΝΗ
"ΤΑ ΨΑΡΑΔΙΚΑ"
ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ
"VILLA ROSA"
ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ
"ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ"
ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ
"ΠΡΕΣΠΕΙΟΝ"
ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ
"ΤΟ ΤΖΑΚΙ"
ΚΟΥΛΑ
"Η ΚΟΥΛΑ"


Την οργάνωση της γιορτής ανέλαβε η επιτροπή πολιτισμού του Δήμου, μια ομάδα που αποτελείται από εκπροσώπους φορέων και ενδιαφερόμενους Δημότες με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στην Πρέσπα. Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία συμμετοχικής διαχείρισης των πραγμάτων του Δήμου και αυτή ήταν η πρώτη και πολύ πετυχημένη της δράση. Η διοίκηση του Δήμου συγχαίρει και ευχαριστεί τα μέλη της επιτροπής για την συνεισφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου