Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Εγγραφές στα Τμήματα Volley ball και Beach Volley του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»

Το Tμήμα Volley ball του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» λειτουργεί από το 1980 και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος τόσο του volley όσο και του beach volley.


Volley ball – Beach volley
Η τέλεια μορφή άσκησης. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα για μικρούς και μεγάλους και ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές που έχετε όταν αναρωτιέστε σε ποιο άθλημα να στείλετε το παιδί σας. Μάθετε τους λόγους.
Τι γυμνάζει;
Το βόλεϊ γυμνάζει όλο το σώμα του παιδιού καθώς απαιτεί τη συνολική του συμμετοχή. Τα χέρια για να χτυπάνε τη μπάλα, τα πόδια για να την προλαβαίνουν και για τα απαιτούμενα άλματα, τον κορμό για να σκύβουμε και να πετυχαίνουμε συγκεκριμένα χτυπήματα.
Τι άλλο προσφέρει;
Πολύ βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αθλήματος, εκτός από τη συνολική εκγύμναση που προσφέρει, είναι ότι διδάσκει στο παιδί να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ομάδας και να μαθαίνει να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, αξία που μπορεί να μεταφερθεί και εκτός γηπέδων.
Πόσο ασφαλές είναι;
Γενικά θεωρείται ένα ασφαλές άθλημα αφού δεν υπάρχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο και επιπλέον παίζεται σε χώρο καθαρό και ελεγχόμενο.
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει;
Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει να ασχολείται με το βόλεϊ ιδανικά γύρω στα 6-7 του χρόνια οπότε έχει αναπτυχθεί ικανοποιητικά το μυοσκελετικό του σύστημα και επίσης μπορεί πιο εύκολα να ακολουθήσει τις υποδείξεις του προπονητή του. Σε αυτές τις ηλικίες η εκμάθηση γίνεται πιο πολύ σαν παιχνίδι και όσο περνάει ο καιρός και οι δεξιότητες του παιδιού αναπτύσσονται αλλάζει και ο τρόπος διδασκαλίας.
Πού πρέπει ν’ απευθυνθώ;
Στον προπονητή του συλλόγου μας τον κ. Συμεών Γαβριήλ (6972861900) και στον έφορο του τμήματος κ. Σιδερίδη Ιορδάνη (6942859595)
Είναι ακριβό;
Όχι. Κάθε άλλο. Επειδή δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό.
Ημέρες και ώρες προπόνησης:
Δευτέρα & Τετάρτη από 19:00 έως 20:00 στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας [pro-mini (ηλικίες 7-10 ετών) & mini (ηλικίες 10-12 ετών)] – 20.00-22.00 το τμήμα των παγκορασίδων.
Λειτουργούν τμήματα Υποδομών – Ακαδημίες για παιδιά από την ηλικία των 7 ετών, αρχάριους, αθλητές, πρωταθλητές, αλλά και ανθρώπους που θέλουν απλώς να βελτιώσουν τον τρόπο παιχνιδιού τους
Οι προπονήσεις για όλα τα τμήματα είναι 2 φορές την εβδομάδα.
Η προπόνηση στις ακαδημίες διαρκεί 60 λεπτά, ενώ οι προπονήσεις στα υπόλοιπα τμήματα διαρκούν 90 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου