Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη τμήματος ζωγραφικής του Συλλόγου Μικρασιατών – Κιουταχειωτών Φλώρινας

O Σύλλογος Μικρασιατών – Κιουταχειωτών Φλώρινας εμπλουτίζει την παλέτα των δράσεών του, αναγγέλοντας την έναρξη της λειτουργίας ενός  πρωτότυπου, σύγχρονου τμήματος ζωγραφικής! 
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τις 17 Οκτωβρίου 2016 και θα γίνονται στο Ειδικό Σχολείο Φλώρινας, όπου θα φιλοξενείται το τμήμα. Θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων
όπου θα διδάσκονται οι βασικές και θεμελιώδεις αρχές πάνω στο ελευθερο σχέδιο και το χρώμα, ενώ οι μαθητευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν παράλληλα τα διάφορα υλικά και τις τεχνοτροπίες τους  (ακουαρέλα, ακρυλικό, λάδι, παστέλ). Επίσης θα διδαχθούν διάφορες θεματικές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε μαθητευόμενου, όπως είναι το πορτρέτο, η τοπιογραφία και η νεκρή φύση. Το τελάρωμα και η προετοιμασία της ζωγραφικής επιφάνειας, όπως επίσης και η μελέτη της κάθε θεματικής σε συνάρτηση με τα σημαντικότερα ρεύματα της ιστορίας της τέχνης κ, είναι επίσης κάποια από τα πράγματα που θα διδαχθούν στο εργαστήριο.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του ταλέντου και του προσωπικού στυλ του κάθε μαθητευόμενου, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, μέσα από σύγχρονες και ευχάριστες μεθόδους εκμάθησης, αλλά και η δημιουργία προτότυπων έργων Τέχνης. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους ζωγράφους ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες.
 Παράλληλα με το τμήμα ενηλίκων θα λειτουργήσει και παιδικό τμήμα που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού αλλά και προσχολικής ηλικίας, από πέντε ετών. Μέσα από τα μαθήματα που σαν βάση έχουν την στοχευμένη γνώση, τα παιδιά εισάγονται στις βασικές αρχές της ζωγραφικής, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν δεξιότητες, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν υλικά και εργαλεία, δουλεύουν ατομικά και ομαδικά, ενώ παράλληλα αναπτύσουν την φαντασία τους και οξύνουν την παρατηρητικότητά τους. 
Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες, παιδιά και ενήλικες, θα εκθέτουν τα έργα τους σε ομαδικές εκθέσεις. Το κόστος συμμετοχής είναι ελάχιστο ώστε να είναι προσιτό σε όλους. 
Υπεύθυνη διδάσκουσα είναι η Δήμητρα Ξενάκη, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και πτυχιούχος θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει δύο διακρίσεις και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις για το εργο της, ενώ το 2013 βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό ζωγραφικής για το πορτρέτο της “Φοίβης”. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και σε τρεις ατομικές. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 
Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και εγγραφές γίνονται καθ' όλη την διάρκεια του έτους. 
Τηλέφωνο επικοινωνίας / πληροφορίες: Δήμητρα Ξενάκη 6982388090

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου