Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Le Petit Paris d’ Athenes 2016 – Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2016

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Πελοποννήσου, είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ Θεάτρου, με μουσικές, εικαστικές και φωτογραφικές παρουσιάσεις και εκθέσεις, παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, που συνδιοργανώνουν για φέτος το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας. 
Στο Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2016, η καλλιτεχνική ομάδα ART Florina, συμμετέχει δυναμικά σε αυτήν την συνάντηση, με τη προτεινόμενη θεματική ή οποία τιτλοφορείται: « O Χώρος μέσα στο Τοπίο».
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες.
Σ. Ανδρουτσάκης, Ε. Γκερστέα, Ε. Θωμοπούλου, Κ. Λούστας, Λ. Μαργαρώνη, Δ. Μπέσσας, Β. Μπουρμά, Ε. Μώρου, Α. Ξενίας, Β. Σαμουηλίδου, Ε. Ταμουτσέλης, Ν. Ταμουτσέλης, Π. Ταμουτσέλης, Α. Τσαμκόσογλου.
Με άξονα το περιεχόμενο του θέματος, η επιδίωξη των παραπάνω καλλιτεχνών εντοπίζεται στο γεγονός της ανάδειξης των στοιχείων που συνθέτουν τα νοήματα της ανάπτυξης των τόπων μέσα σε οργανωμένους χώρους, με άξονα το ανθρωπογενές, αρχιτεκτονικό, δομικό και βιομηχανικό τοπίο. Μέσα από τις δυνάμεις της ανασύνθεσης του φυσικού και του τεχνητού - βιομηχανικού τοπίου, το αποτέλεσμα της σχεδιαστικής αποτύπωσης των νέων τόπων, εμφανίζει μια δεύτερη αναγνωσιμότητα και ένα καινούργιο μοντέλο αναπαράστασης της έννοιας του οργανωμένου χώρου. Μια σύνθετη εικαστική διάσταση μετασχηματισμού των μικρών έσω χώρων μέσα από τους κανόνες της ανασύνθεσης των νοημάτων ενός γενικού χώρου, όπου οι  ανθρώπινοι αλληλοσχετισμοί προβάλλονται σε πρώτο επίπεδο μέσα από το αποτέλεσμα της παράλληλης ενέργειας των διαδραστικών σχέσεων.
Η ART Florina είναι μια καλλιτεχνική ομάδα, αποτελούμενη από καλλιτέχνες, ζωγράφους, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφους, επιστήμονες της τέχνης και της εκπαίδευσης, η οποία προέκυψε από την συνένωση με τα μέλη της Παρέας των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην πόλη της Φλώρινας. Το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικής συνύπαρξης δια μέσω των δράσεων που επιμελείται, υποστηρίζει και οργανώνει η ομάδα της ART Florina, έχουν ως στόχο να μεταφέρουν μέσω των παρουσιάσεων, το στίγμα μιας καλλιτεχνικής δημοσιοποίησης, όπου οι συνομιλίες μεταξύ των καλλιτεχνών, έχουν ως βασικό άξονα τη διεύρυνση των καλλιτεχνικών συναντήσεων, και την ανταλλαγή ιδεών και των εντυπώσεων που παράγονται, με κύρια χαρακτηριστικά την καλλιέργεια και την παράλληλη καλλιτεχνική εκπαίδευση του κοινού.
Σε αυτήν τη δημιουργική διαδικασία συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν ως κοινό σημείο το τόπο, μέσα στον οποίο ενεργοποιήθηκαν αυτές οι αρχικές επιδράσεις, αλλά παράλληλα η καλλιτεχνική ομάδα της ART Florina, διευρύνει τους κύκλους των εικαστικών αναζητήσεων με το άνοιγμα των συνεργασιών και με άλλες δημιουργικές ομάδες. 
Σε παράλληλη δράση στο διπλανό χώρο αναπτύσσεται ανοιχτή φορητή έκθεση για φυσική δόμηση  «Γιατί δόμηση με χώμα;» του ΣΑΔΑΣ Αττικής (Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών). Συμμετέχει το Εργαστήριο Τεχνικών Υλικών του ΕΜΠ και παρουσιάζονται 10 υλοποιημένα έργα αρχιτεκτόνων με χώμα.
Επιμέλεια Έκθεσης: Amina Kortbi.
Κείμενα : Νίκος Ταμουτσέλης  Ζωγράφος.
Μεταδιδάκτορ Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου