Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση του Κ.Θεοδωρίδη στον Ι.Μπάντη

Σχετικά με την ανάρτηση-παραίνεση του δημοτικού συμβούλου - ζηλωτή της αντολίτευσης κ. Μπάντη ο δήμος Αμυνταίου έχει να επισημάνει τα εξής:

Προτεραιότητα για το δήμο Αμυνταίου αποτελεί η ασφάλεια των μαθητών και των δημοτών του γενικότερα, και αμέσως μετά, όσο αφορά στους μαθητές, η μαθησιακή τους πρόοδος, την οποία παντοιοτρόπως διαφυλάττει.
Η ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας των σχολείων έγινε στις 08:00 ,αφού με λεπτομερή παρακολούθηση της κατάστασης του οδικού δικτύου εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο πλήρους ασφάλειας για τη μετάβαση των παιδιών. Ας σημειωθεί δε ότι το πρώτο σχολικό δε θα παραλάμβανε μαθητές πριν τις 08:15.
Ειδοποιήθηκαν εγκαίρως οι Πρόεδροι πολλών τοπικών κοινοτήτων, παράλληλα βέβαια αναρτήθηκαν στα τοπικά διαδικτυακά κ ραδιοφωνικά μέσα αντίστοιχες ανακοινώσεις.
Η αρχική πρόβλεψη της μετατόπισης του προγράμματος κατά μια ώρα αρχικά αυτό το σκοπό εξυπηρέτησε, την επικαιροποιημένη αξιολόγηση των συνθηκών για τη τελική απόφαση.
Να σημειώσουμε ότι το πιο εύκολο σ΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι να αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για 2-3 μέρες, προς τέρψη του κ. Μπάντη.
Παρόλα αυτά ο δήμος Αμυνταίου, με ιδιαίτερη ευθύνη προσπαθεί, με όλα τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει, να διαφυλάξει την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους αλλά και το δικαίωμα των μαθητών στη μάθηση και να μην τους τη στερεί στην πρώτη δυσκολία. Να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχή του έτους έχουν χαθεί αρκετές ώρες
μαθημάτων, για διαφόρους λόγους.
Όσο αφορά στην ατυχέστατη σύγκριση με το δήμο Φλώρινας να επισημάνουμε ότι ο κάθε δήμαρχος κρίνει με βάση τις δικές του ιδιαιτερότητες,το οδικό δίκτυο, το μηχανισμό αντιμετώπισης των αντίστοιχων συνθηκών, το προσωπικό κτλ και βεβαίως να τονισθεί εδώ ότι έντεχνα δε αναφέρεται από τον κ Μπάντη η απόφαση του δήμου Πρεσπών, που ήταν ίδια με του δήμου Αμυνταίου.
Να θυμίσουμε τέλος στον κ. Μπάντη ότι από λαϊκισμούς η χώρα μας και η περιοχή μας έχει χορτάσει, αυτό που μας λείπει είναι η ευθύνη των δύσκολων αποφάσεων.
Ο δήμος Αμυνταίου επέλεξε να διοικήσει έχοντας κύριο μέλημά του την ασφάλεια και την πρόοδο των δημοτών του και αυτό θα συνεχίσει να πράττει αφήνοντας τις εύκολες και ανέξοδες λαϊκίστικες κορώνες, τις σειρήνες της αντιπολίτευσης που καραδοκούν μέσα στη θαλπωρή των ζεστών τους καταστημάτων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου