Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

14ο Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά "Κύπελλο Φωτιάς 2016"

Για 14η χρονιά και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, στο ξενοδοχείο «Φαίδων», την Κυριακή 18/12/2016, το "Κύπελλο Φωτιάς 2016", που διοργάνωσε η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. 
Οι αγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε δύο
ηλικιακές κατηγορίες (Α' όμιλος για σκακιστές άνω των 13 ετών και Β' όμιλος για σκακιστές κάτω των 12 ετών). Συμμετείχαν 21 σύλλογοι και 97 συνολικά αθλητές και αθλήτριες από όλη την περιοχή της Κ.Δ. Μακεδονίας (Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Ποντοκώμη, ‘Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Βέροια, Σέρρες, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη) καθώς και από άλλες περιοχές (Κέρκυρα, Αθήνα, κλπ).
Στο αγωνιστικό σκέλος, στον πρώτο όμιλο την πρώτη θέση κατέλαβε ο σκακιστής Γαλόπουλος Νικόλαος από την Λ.Π. Φλώρινας, την δεύτερη ο Δερματόπουλος Κωνσταντίνος από την Α.ΧΑΝ. Καλαμαριάς και την τρίτη θέση ο Κεσίδης Οδυσσέας από την Λ.Π. Φλώρινας.
Στον δεύτερο όμιλο νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο σκακιστής Παπαγιάννης Αστέριος από τον Σ.Ο. Κατερίνης, δεύτερος τερμάτισε ο σκακιστής του Σ.Ο. Βέροιας Τσιλίδης Χρήστος ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο σκακιστής της Λ.Π. Φλώρινας Σιώκης Λουκάς.
Οι ομάδες της Φλώρινας κατάφεραν να κάνουν το 1-2 στην τελική κατάταξη, καθώς νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Σ.Λ. Φλώρινας, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ο.Σ. Γιαννιτσών.
Μετάλλια χάρισαν στην Φλώρινα επίσης οι αθλητές: Ρασπόπτση Νεφέλη (1η κάτω των 8 ετών), Καραμητάνης Λάζαρος (1ος κάτω των 10 ετών), Αποστολίδης Άγγελος (2ος κάτω των 10 ετών),  Σιώκης Λουκάς (3ος κάτων των 12 ετών), Πατρίκη Αλεξάνδρα (1η κάτω των 14 ετών), Γκώγκου Μαρία (2η κάτω των 14 ετών), Κοτσερίδης Παναγιώτης (3ος κάτω των 16 ετών), Τσούλη Ραφαηλία (1η κάτω των 16 ετών). Στις γυναίκες, οι αθλήτριες της Φλώρινας εντυπωσίασαν κατακτώντας τις 3 πρώτες θέσεις της κατηγορίας, με πρώτη την Καραμητάνη Αγγέλα, δεύτερη την Πατρίκη Αλεξάνδρα και τρίτη την Τσούλη Ραφαηλία. 
Την Παρασκευή 23/12/2016 διεξήχθη ο τελικός του Κυπέλλου της Φωτιάς, στον οποίο είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι 7 πρώτοι αθλητές της τελικής κατάταξης, καθώς και η πρώτη γυναίκα. Οι προκριθέντες αθλητές αγωνίστηκαν μεταξύ τους στον χώρο του συλλόγου της Λ.Π. Φλώρινας, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησε το άναμμα των φωτιών, η ανάγνωση Χριστουγεννιάτικων Διηγημάτων από το Θεατρικό Εργαστήρι της Λέσχης καθώς και οι πολλές εκπλήξεις από το Τμήμα Καλών Τεχνών της Φλώρινας (εκθέσεις, θεατρική παράσταση). Νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής της Λ.Π. Φλώρινας Γαλόπουλος Νίκος.
Το Δ.Σ. συγχαίρει όλους τους αθλητές και ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο Φαίδων για την φιλοξενία του, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο, που μας τίμησε με την παρουσία του,  τους χορηγούς κ. Γεωργόπουλο Κων/νο και Παπαγιάννη Βασίλειο, τους κκ. Μητσόπουλο Γιάννη και Μπούτζιο Βασίλη για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και όλους τους γονείς των αθλητών και τους φίλους της Λέσχης που βοήθησαν στην διοργάνωση.
Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου