Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

7οι στην ΕΥΡΩΠΗ!!!

Ολοκλήρωσε η Ελληνική Αποστολή  την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας με μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ εμφάνιση για τα ιστορικά της Ελληνικής Ξιφασκίας.
Στο Ομαδικό του ξίφους μονομαχίας Εφήβων οι αθλητές του ΟΞΙΦ Αλέξανδρος και Φίλιππος Γκώγκος μαζί με τον Θοδωρή Αβραμίδη (Μ.Α.Κορδελιού) και Γιάννο Μαρκόπουλο (ΟΣ Αμαρουσίου) κατέκτησαν την 7η θέση ανάμεσα σε 23 ομάδες από όλη την Ευρώπη!

Με αρχική κατάταξη Νο9, αντιμετώπισαν την Πανίσχυρη Εσθονία και πραγματικά την διέλυσαν με 31-22 κερδίζοντας μια θέση στην 8άδα. Στην συνέχεια κοίταξαν κατάματα το Νο1 την Ρωσία, έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις αλλά έχασαν με 34-45. Το ίδιο συνέβη και με την Πολωνία από την οποία έχασαν για τις θέσεις 5-6. Στο τελευταίο παιχνίδι στην τιτάνια προσπάθεια τους επικράτησαν επί της Μεγάλης Βρετανίας 45-41 και κατέκτησαν την 7η θέση στην τελική κατάταξη κερδίζοντας το σεβασμό όλων των αποστολών.
Σε δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Τσώκας Πέτρος σημείωσε: «Τα παιδιά χρωστούσαν μια μεγάλη εμφάνιση στον εαυτό τους και σε όλους όσους τους υποστηρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια χρόνια τώρα. Είναι πραγματικά μοναδικό επίτευγμα για το ξίφος μονομαχίας και θέλω να πιστεύω πως δεν είναι παρά ένα ακόμα σκαλοπάτι προς την Κορυφή! Η συνέχεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα….»
Στο ατομικό, νωρίτερα ο Φίλιππος Γκώγκος κατετάγη 35ος, ο Αλέξανδρος, πολύ αγχωμένος, 98ος σε 110 συμμετοχές.
Στα κορίτσια η Ζωή Μοσχοπούλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση με 3 νίκες – 2 ήττες στον προκριματικό όμιλο και στο νόκ άουτ για την 32άδα έχασε από την «Χάλκινη» Ιταλίδα Ροσάτι και κατετάγη 40η σε 96 συμμετοχές.
Τα βλέμματα σιγά σιγά στρέφονται στην Φλώρινα και στην διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών – Γυναικών στις 17-18-19 Μαρτίου 2017, για την οποία ο ΟΞΙΦ σχεδιάζει να μετατρέψει σε Γιορτή του Αθλήματος.
Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου