Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Κ.Γαβρόγλου: Μέχρι τέλη Απριλίου τα Ακαδημαϊκά Περιφερειακά Συμβούλια

Την ίδρυση και λειτουργία των Ακαδημαϊκών Περιφερειακών Συμβουλίων μέχρι τέλη Απριλίου ανακοίνωσε από την Φλώρινα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή.
Ο κ. Υπουργός ανέφερε πως τα Ακαδημαϊκά Περιφερειακά
Συμβούλια, στα οποία θα συμμετέχουν ισότιμα εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ερευνητικών ιδρυμάτων και των ΕΒΕ, είναι ένας θεσμός ο οποίος θα εξετάζει σοβαρά τι θα γίνει στην περιφέρεια για την αναπτυξιακή πορεία των ιδρυμάτων και τη συμβολή που μπορεί να έχουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τα ερευνητικά μας ιδρύματα. «Μέσω των ακαδημαϊκών περιφερειακών συμβουλίων θα εξετάζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ» πρόσθεσε ακόμα «τι δυναμική έχουν, ποια τμήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε με σημείο αναφοράς την περιφέρεια».
Τόνισε δε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί 65 εκατ. ευρώ για τα Ακαδημαϊκά περιφερειακά συμβούλια που θα είναι και το ενδιάμεσο όργανο μεταξύ της πολιτείας και των ακαδημαϊκών θεσμών που θα έχουν ως σημείο αναφοράς τις τοπικές κοινωνίες και την ανάπτυξη τους .
Όσον αφορά για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη εκπαιδευτικών έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το νέο σχολικό έτος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην περιοχή ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε σχολικές μονάδες στο Αμύνταιο και στην Φλώρινα καθώς επίσης και το ειδικό σχολείο όπου συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα τους και ακούγοντας τα αιτήματα τους για τη καλύτερη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Συντάκτης: Θωμαή Αδάμου
Πηγή: ΕΡΤ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου