Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Κ.Σέλτσας: Θα στηρίξω την κυβέρνηση, αλλιώς πρέπει να πάω στο Άγιο Όρος

Αποφασισμένος να στηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, έστω και αν αισθάνεται ένα... σφίξιμο, όπως ο ίδιος δήλωσε, εμφανίστηκε ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας. Αν δεν το κάνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα πρέπει
να πάει στο Άγιο Όρος και να γίνει μοναχός!
«Εγώ θα στηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης, δεν το κρύβω, αλλά έχω τα ερωτηματικά, έχω το σφίξιμο της καρδιάς, έχω το σφίξιμο του στομαχιού που το έχουμε όλοι οι αριστεροί που έχουμε μια διαδρομή 30-40 χρόνια μέσα στην Αριστερά. Δηλαδή κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις, αλλά παρόλα αυτά είμαι μάχιμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Άγιο Όρος για μοναχός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σέλτσας στο ραδιόφωνο του Flash.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Σέλτσας αναφέρθηκε στο θέμα της ΔΕΗ και εξέφρασε τον προβληματισμό του, λέγοντας πως το θέμα τέθηκε πριν από δύο μήνες -δηλαδή στο διάστημα της παράτασης που υποτίθεται ότι θα προσέδιδε κέρδη στην Ελλάδα- και χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση και επώδυνες για την περιοχή τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σέλτσα στον Flash 96: 
«Το ενεργειακό που μπήκε παρεμπιπτόντως σαν τρίτος πυλώνας συζήτησης μέσα στην διαπραγμάτευση, δεν το περιμέναμε, μπήκε προτού δυο μήνες. Αλλά είδαν φως και μπήκαν οι δανειστές, η τρόικα, και μας έβαλαν έναν προβληματισμό πάνω στον οποίο καλούμαστε να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση. Και μάλιστα αποφάσεις επώδυνες για την περιοχή μας, γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο ενεργειακός άξονας της Δυτικής Μακεδονίας είναι γνωστό ότι τροφοδοτεί το 90% του ρεύματος στην Ελλάδα. Καλούμαστε τώρα να πάρουμε σκληρές και μοναδικές αποφάσεις, οι οποίες κανονικά έπρεπε, εδώ και 20 χρόνια είναι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το μονοπώλιο στο λιγνίτη πρέπει να τελειώσει, ή μέρος να παραχωρηθεί.
Αυτό που κατορθώσαμε είναι να βγάλουμε από την ατζέντα συζήτησης τα υδροηλεκτρικά. Και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία, δεν είναι μικρό. Ίσως με αυτόν τον σχεδιασμό που θα μας παρουσιάσει και η ΔΕΗ και το υπουργείο, ίσως είναι διέξοδος για τη ΔΕΗ. Γιατί δεν το κρύβω, η ΔΕΗ είναι σε δύσκολη κατάσταση και να δούμε πώς θα πορευτούμε από ‘δω και στο εξής ούτως ώστε μην χάσουμε αυτό το αγαθό του ρεύματος το οποίο παράγει η δημόσια επιχείρηση.
Πρέπει να μπει στην ατζέντα μας να πάρουμε το 17% από τα υπέρ να το πάμε στο υπέρ-ταμείο, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ο κ. Σταθάκης εκείνο που πέτυχε είναι ότι στο σχήμα το επενδυτικό το οποίο θα υπάρχει, αν θα υπάρξει και όποτε θα υπάρξει, είναι σε διαπραγμάτευση, φυσικά η ΔΕΗ δεν μπορεί να μπει αλλά μπορούν να συμμετάσχουν και η Περιφέρεια, αλλά και σχήματα δημόσιου συμφέροντος. Εγώ θα στηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης, δεν το κρύβω, αλλά έχω τα ερωτηματικά, έχω το σφίξιμο της καρδιάς, έχω το σφίξιμο του στομαχιού που το έχουμε όλοι οι αριστεροί που έχουμε μια διαδρομή 30-40 χρόνια μέσα στην Αριστερά. Δηλαδή κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις, αλλά παρόλα αυτά είμαι μάχιμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Άγιο Όρος για μοναχός».

Ακούστε το ηχητικό από τις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο...

Πηγή: protothema.gr

9 σχόλια:

 1. Ιουλίκα (..ο Ιούδας ψήφιζε υπέροχα)30 Μαρτίου 2017 - 10:01 μ.μ.

  ..εκτός από σφίξιμο Κώτσο μου... αν αισθάνθηκες κάτι σαν υγρασία... δεν είναι βροχή... ...ΦΤΥΣΙΜΟ!! είναι….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. όλοι στο άγιο όρος καλή κρυψωνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ Μ@@@@@

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να πάς να πνιγείς κι εσύ και όλοι σας. Είστε γιουσουφάκια και φοροεισπράκτορες που ξεπουλάτε τους Έλληνες και την Ελλάδα . Στην κ@@@@@@ προδότες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ιουλίκα (..φτου σου καμάρι μου)31 Μαρτίου 2017 - 12:35 π.μ.

  και αφού μιλάγαμε για φτύσιμο Κώτσο μου...
  εκείνο το μαντηλάκι σε στυλ Κατρούγκαλου που φορούσες στη Βουλή....θα κάνει απόσβεση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ααα, ολο μαλα@ψψ. γραφεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θα διαλύσουν και το άγιο όρος τώρα..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αφου εχεις τοσα ΣΦΙΞΙΜΑΤΑ πληρείς τα ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ για τη Μονη Εσφιγμενου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπράβο κότσο μην τους ακούς συνέχισε έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή