Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αποτελέσματα Πανελλήνιων Αγώνων Αλπικού - Διεθνών Αγώνων FIS

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι αγώνες Αλπικού Σκι για τις κατηγορίες ανδρών, εφήβων, γυναικών, νεανίδων. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαρτίου στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας Πέλλας. Οι αγώνες είχαν και Διεθνή χαρακτήρα,  με αρκετές συμμετοχές από το τέσσερις χώρες του εξωτερικού και πραγματοποιήθηκαν κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες. 

Οι διοργανωτές Σύλλογοι Ο.Χ. Έδεσσας και Σ.Χ.Ο. Έσπερος Καλαμαριάς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να  οργανώσουν έναν αγώνων υψηλού επιπέδου παρά τις οριακές συνθήκες χιόνωσης και την υψηλή θερμοκρασία. Αθλοθετήθηκαν ένα αγώνισμα γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης την Παρασκευή, δύο αγωνίσματα Τεχνικής Κατάβασης το Σάββατο και το παράλληλο ομαδικό την Κυριακή . Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της κακής κατάστασης της πίστας και της ποιότητας του χιονιού ακυρώθηκε η διεξαγωγή του αγώνα της υπεργιγαντιαίας κατάβασης και αλπικού σύνθετου (super G – alpine combined) και αθλοθετήθηκε το δεύτερο αγώνισμα τεχνικής κατάβασης.
Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με τους αθλητές Ζηλάκη Βασίλειο, Κωτόπουλο Γεώργιο, Χαλβατζή Αλέξανδρο, Αγγελόπουλο Δημήτριο, Ζηλάκη Αικατερίνη και Μπουτάκη Παρασκευή. Οι αθλητές του Σ.Ο.Χ Ζηλάκης Β. και Κωτόπουλος Γ.  κατετάγησαν στην 4η και 6η θέση στο γιγαντιαίο αντίστοιχα, ενώ στο σλάλομ κατετάγησαν στην 12 και 24 θέση της γενικής του Κυπέλου και δεν τερμάτισαν στον αγώνα του σλάλομ της Πανελλήνιας Διοργάνωσης. Οι υπόλοιποι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχαν στο παράλληλο Ομαδικό σλάλομ όπου δεν προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο μια και στον πρώτο γύρο αποκλείστηκαν από την ομάδα της Νάουσας, η οποία στην συνέχεια ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Παρ’ όλα αυτά είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες κατάβασης, με εορταστικό χαρακτήρα, που διοργανώνεται μόνο μια φορά το χρόνο και μένει αξέχαστος σε όλους τους αθλητές.
Με βάση τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Διεθνή αγώνα οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας κατέλαβαν αντίστοιχα την 8η και 16η θέση στο γιγαντιαίο με 156 και 189 βαθμού ποινής και την 14η και 26η θέση  με 129 και 171 βαθμούς ποινής αντίστοιχα στο σλάλομ του Κυπέλου.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τον προπονητή τους Δημητριάδη Φραγκίσκο για τα πολύ καλά αποτελέσματα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας: http://www.eox.gr. Και τις Διεθνούς Ομοσπονδίας - FIS https://data.fis-ski.com/alpine-skiing/results.html


Για το Δ.Σ.
Λάζαρος Χ. Καράντζας
Πρόεδρος Σ.Ο.Χ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου