Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για την επίσκεψη Παπαδημητρίου

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας την Πέμπτη 4/5/2017,διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την πολιτική εκδήλωση με Θέμα Περιφερειακή Ανάπτυξη, έχοντας κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης, καθηγητή Παπαδημητρίου Δημήτριο. 
Η εξπρές επίσκεψη του Υπουργού σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της
κυβέρνησης για τη Φλώρινα και την ανάπτυξη της περιοχής
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Φλώρινας και έγινε παρουσία των παραγωγικών φορέων και πολιτών της περιοχή μας. Νωρίτερα ο Υπουργός, στην επίσκεψη του, είχε ολιγόωρες συναντήσεις με τους θεσμικούς και παραγωγικούς φροείς, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας. Πριν τη έναρξη της εκδήλωσης δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και στη συνεχεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν  οι πολίτες, θέτοντας διάφορα ερωτήματα στα οποία ο  υπουργός επιδίωξε να απαντήσει στα περισσότερα, δεσμευόμενος ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και απόψεις όλων των παρευρισκομένων. 
Επίσης η κυβέρνηση παρόλες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συνδέονται με την διαπραγμάτευση και τις συγκεκριμένες δημοσιονομικές συνθήκες και μνημονικές δεσμεύσεις, αξιοποίησε με το καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία με  θετικό πρόσημο για την περιοχή και τη χώρα.
 Στόχος είναι μέσα από ένα νέο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, η χώρα μας γρήγορα να αποκτήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνοντας ο Υπουργός  ότι, οι βασικοί άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής είναι : 

  • Δημιουργία αγαθών και υπηρεσιών με ποιοτική διάσταση και υψηλή προστιθέμενη αξία.
  • Ενίσχυση της εξωστρέφειας στην οικονομία σε τοπικό και περιφερικό επίπεδο
  • Μείωση της ανεργίας μέσω ιδιαίτερων προγραμμάτων  εγγυημένης απασχόλησης,  τα οποία είχαν αποτελεσματική εφαρμογή, σε ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού.

Τέλος ο  Υπουργός πολύ αισιόδοξα ανέφερε ότι το 2017 είναι έτος ανάπτυξης και προοπτικής, προκειμένου η Ελλάδα μετά το 2019 και τη σταδιακή αποδέσμευση της από τα μνημόνια και επιτροπεία, να προσβλέπει στην χρηματοδότηση της οικονομίας της, μέσω των διεθνών αγορών.
ΝΕ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου