Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΣΕΕΕΝ: Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό – «πλασιέ» ενεργειακών μονάδων

Την Τετάρτη 12 Ιούλη θα επισκεφθεί την Κοζάνη ο πρωθυπουργός και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης,  στα πλαίσια του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Θα είμαστε εκεί για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του τομέα της Ενέργειας και το λαό της περιοχής να δώσουν αγωνιστικό παρόν.
Να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και «θεσμών» για πώληση ενεργειακών μονάδων. Έχουν πλέον αρκετή πείρα από τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων που πρέπει να την αξιοποιήσουν για να μη γίνουν οι ανησυχίες τους και τα προβλήματά τους «μπαλάκι» στους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων.
Διεκδικούμε:

  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Καμία παράδοση λιγνιτωρυχείων, ΑΗΣ και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους. Ακύρωση όλων των νόμων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αποκλειστικά Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις εργατικές -λαϊκές ανάγκες.
  • Να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Να μην κλείσει το Ορυχείο Αμυνταίου. Να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία του.
  • Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ Α.Ε με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. Δημιουργία 5ης φυλακής στα ορυχεία. Άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 2007-2008.
  • Ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς για το σύνολο του προσωπικού. Κατώτατος μισθός 751ευρώ. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο το προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις (οκταμηνιτες, εργολαβικοί). Να δοθεί τέρμα στην απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας υψηλού επιπέδου για το σύνολο του προσωπικού. Να προσληφθεί το σύνολο του απαιτούμενου προσωπικού σε γιατρούς και νοσοκόμους. Μελέτη για συνέπειες στην υγεία των εργαζόμενων στη ΔΕΗ λόγω συνθηκών εργασίας. Δημιουργία Επιθεώρησης Μεταλλείων στην περιοχή.
  • Άμεσα να προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις σε Ποντοκώμη, Αναργύρους και Ακρινή. Μελέτες βιωσιμότητας για οικισμούς που βρίσκονται δίπλα στη δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου