Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Από τέτοιους «Εθνικούς Ευεργέτες» ο θεός να σε φυλάει…

Η είδηση των εκδηλώσεων μνήμης των εθνικών μας ευεργετών βρίσκεται σε όλα τα Blogs της πόλης. Στο κείμενο διαβάζουμε:

«Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει ότι η πολιτεία δεν ξέχασε και τιμάει με την πρέπουσα λαμπρότητα τους Εθνικούς μας Ευεργέτες, που πολλά έπραξαν για την πρόοδο του Γένους των Ελλήνων και ολόκληρης της Ρωμιοσύνης».
Ο λόγος στον Μπ. Μπρέχτ:
«Ποιος έχτισε τη Θήβα την εφτάπυλη;
Στα βιβλία δεν βρίσκεις παρά των βασιλιάδων τα ονόματα.
Οι βασιλιάδες κουβάλησαν τ’ αγκωνάρια;
***
Ακόμη και στη μυθική Ατλαντίδα,
τη νύχτα που την ρούφηξε η θάλασσα,
τ’ αφεντικά βουλιάζοντας, με ουρλιαχτά τους σκλάβους τους καλούσαν.
Ο νεαρός Αλέξανδρος υπόταξε τις Ινδίες.
Μοναχός του;
Ο Καίσαρας νίκησε τους Γαλάτες.
Δεν είχε ούτε ένα μάγειρα μαζί του;»
***
«Ερωτήσεις ενός εργάτη που διαβάζει»

Εκδήλωση τιμής για τους δήθεν ευεργέτες - πρόκληση για το ΣΗΜΕΡΑ
«Η πολιτεία ΔΕΝ ξέχασε και τιμάει με την πρέπουσα λαμπρότητα τους Εθνικούς Ευεργέτες», η πολιτεία ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ τους εθνικούς ευεργέτες, αφού ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ και δίνει ζεστό χρήμα στις ίδιες επιχειρήσεις με τις οποίες ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ και ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΕΙ και ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ με ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ τα ευαγή Ιδρύματά τους. Φυσικά και η πολιτεία ΔΕΝ ξεχνάει όσους «εθνοπατέρες» ξεπούλησαν ότι πρόλαβαν από την πατρίδα.
Ας είναι σίγουροι πως με τα ψίχουλα που επέστρεψαν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κρύψουν τις ΝΤΡΟΠΕΣ τους, η ιστορική έρευνα απευθύνει «αμείλικτο κατηγορώ» σε όσους κάθισαν στο σβέρκο του ελληνικού λαού και έδωσαν ελεημοσύνη στα θύματα του πλουτισμού τους, θέλοντας να διασκεδάσουν τις ενοχές τους.
Έχει κανείς οποιαδήποτε αμφιβολία ότι οι εν λόγω «Εθνικοί Ευεργέτες» ΕΚΑΝΑΝ στην εποχή τους ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ οι ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ - άξιοι συνεχιστές των παραδόσεων της τάξης τους; Ας είμαστε σίγουροι πως με την ίδιο τρόπο που ξεκοκαλίζουν τα ΕΣΠΑ ξεκοκάλισαν και τα δάνεια της ανεξαρτησίας, με τον ίδιο τρόπο που βουλιάζουν τα καράβια τους τώρα το έκαναν και τότε, ίδια η διαφθορά, ίδιες οι αξίες τους, ένας ο διαχρονικός θεόυς τους, το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ!
ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ τους από όσους σήμερα κατέκλεψαν τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ τους σε ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ & ΚΙΝΑ, όσοι ΧΡΕΩΣΑΝ τη χώρα με το υπέρογκο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ και έχουν ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ δις ΕΥΡΩ στην ΕΛΒΕΤΙΑ;
Θεωρεί κανείς πως οι σημερινοί «άρχοντες» τα κάνουν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ;

Ποιους «ξέχασε» η πολιτεία;
Η πολιτεία έχει μόνιμα ξεχασμένους τα συνήθη υποζύγια, αυτούς που με τη φτώχεια και την πείνα τους φτιάχνουν «Εθνικούς Ευεργέτες» στην άλλη πλευρά της πυραμίδας. Η πολιτεία έχει μόνιμα ξεχασμένους όσους «σαν τα μυρμήγκια» με τον ιδρώτα τους παράγουν όλο το πλούτο και νέμονται όσα ψιχία ΔΕΝ καταβροχθίσουν οι σημερινοί «ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ».
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ σε όσους σηκώνουν τα βάρη της Μνημονιακής λαίλαπας, αυτοί οι άγνωστοι, ο καθένας μας που ΔΕΝ είναι ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ αλλά στο σύνολο αποτελούμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΖΩΝΤΑΝΟ κομμάτι αυτής της κοινωνίας, των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ του ΠΛΟΥΤΟΥ.
Οι «Άγνωστοι Στρατιώτες» της καθημερινότητας, οι άνεργοι, οι εργάτες, οι αγρότες, όσοι «κόβουν» από τη ΖΩΗ και τα ΟΝΕΙΡΑ τους, καταβάλλοντας στα γκισέ της εφορίας και των τραπεζών τις σαμπάνιες και τα χαβιάρια όσων ζουν μέσα στη χλιδή. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ γιατί ακριβώς ΔΕΝ εκμεταλλεύονται ΚΑΝΕΝΑΝ, γιατί ακριβώς φτιάχνουν με τα χέρια τους το ΜΕΛΛΟΝ και τη ΖΩΗ τους.

Ιστορία πηγή γνώσης - ΠΥΞΙΔΑ και για το ΣΗΜΕΡΑ
Ένα από τα καλύτερα βιβλία – ιστορική μελέτη για τα οικονομικά πεπραγμένα των «πατέρων του έθνους» παραμένει το πόνημα του εκτελεσμένου κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη «Το ξένο Κεφάλαιο στην Ελλάδα».

Τζώτζης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου