Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Εικαστικό Ημερολόγιο 2018 του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Πιστοί στο ραντεβού τους για άλλη μια χρονιά οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας μας εξέπληξαν και πάλι ευχάριστα με το Εικαστικό Ημερολόγιο του 2018 με τίτλο «Μια ματιά στο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον…», το οποίο επιμελήθηκαν με τη βοήθεια των καθηγητριών τους,
κ. Μαργαρίτας Γώγου, κ. Κατερίνας Κοζίδη και κ. Μαρίας Ντέμου, και συνεχίζοντας την περιήγησή τους στο πολιτιστικό τοπίο της περιοχής μας συστήνουν φέτος τα σπουδαία αρχαία μνημεία, τους βυζαντινούς ναούς και τα  αρχαιολογικά ευρήματα  της Φλώρινας, παραθέτοντας συνοπτικά, εμπεριστατωμένα και σημαντικά στοιχεία για αυτά.
Στις σελίδες του ημερολογίου περιλαμβάνονται οι πιο σημαντικοί και παλαιοί Ναοί της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, ο Άγιος Γερμανός, και η Παναγιά η Ελεούσα στις Πρέσπες, ο Άγιος Νικόλαος στην Πύλη και  ο Άγιος Νικόλαος στην Βεύη. Επίσης, παρουσιάζονται η Ελληνιστική πόλη στις στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα της Φλώρινας, ο αρχαιολογικός χώρος των Πετρών, αλλά και σημαντικά ευρήματα  της αρχαιολογικής σκαπάνης, όπως τα ψηφιδωτά στις Κάτω Κλεινές, το αρχαϊκό νεκροταφείο στην Αχλάδα, η Νεκρόπολη του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου, η ανάγλυφη στήλη στην Φλώρινα με τον Μέγα Αλέξανδρο ως Θεό και η περίφημη κι εντυπωσιακή ασπίδα της Βεγόρας.  
Η έκδοση έγινε και φέτος με την οικονομική βοήθεια τοπικών επιχειρήσεων που ως χορηγοί συνεισέφεραν οικονομικά και έκαναν για άλλη μια φορά το όνειρο πράξη.
Αξιοσημείωτη η πολιτιστική πρωτοβουλία των παιδιών, που μας θυμίζει πως κάθε βουτιά στο παρελθόν μας είναι ένα εφαλτήριο για το μέλλον, είναι μια δύναμη προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο, αυτό που αξίζει στα παιδιά αυτά, που μας εμπνέουν και τους ευχόμαστε ως δημιουργικοί άνθρωποι να ανθίζουν και να καρποφορούν! 
Καλές γιορτές, λοιπόν, και καλή χρονιά! Οι μέρες του ημερολογίου να μετρούν χαρές, επιτυχίες και ευχάριστες στιγμές για όλους μας! Στηρίζουμε την προσπάθεια των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, γιατί μέσα από τα μάτια και τα έργα των παιδιών μας, το παρελθόν φαντάζει πιο σημαντικό και το μέλλον δείχνει πιο ελπιδοφόρο!

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου