Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ντιμπέιτ για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς: Θλίψη και απογοήτευση

Η τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων για την ηγεσία της κεντροαριστεράς μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούσε. Η θλίψη οφείλεται στην εγκληματική άγνοια, από όλους τους συμμετέχοντες, της πραγματικής ιστορίας του τόπου και του ρόλου του «κραταιού» ΠΑΣΟΚ σ’αυτήν. Η άγνοια της μοναδικής
ιστορικής προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό, Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 1974 ως απάντηση στην φθαρμένη και παρηκμασμένη προδικτατορική πολιτική πραγματικότητα, τους στερεί την δυνατότητα να έχουν μια αντίστοιχη ριζοσπαστική πρόταση διεξόδου από την κοινωνική και οικονομική κρίση του τόπου.
Η φιλότιμη προσπάθεια, όλων να αποστούν του «κακού» παρελθόντος και ταυτόχρονα να είναι και οι κληρονόμοι του «καλού» παρελθόντος κραύγαζε αντιφατικότητας και οριστικής αδυναμίας να χειραφετηθούν από την γραφειοκρατική και συστημική τους καταγωγή. Μοναδική προσφορά προς την χώρα και την κοινωνία είναι: Η ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ που συμμετέχουν και η υπενθύμιση της «τεχνογνωσίας» της αυτοοργάνωσης του 1974. Επειδή αυτό προδήλως είναι αντίθετο προς τις προθέσεις τους, καθόσον απαιτεί την αναγνώριση της μερικότητάς τους, την πρωτοβουλία αυτή καλούνται να αναλάβουν οι εναπομείναντες ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Αυτοί πρέπει, διδαγμένοι από την ίδια την «καπελωμένη» από τις ηγεσίες ιστορία τους και ταυτόχρονα από την εποποιία της αυτοοργάνωσης, να απαιτήσουν την λήξη του διασυρμού του χώρου και να σταθούν απέναντι σ’αυτές τις κινήσεις «κορυφής» για την συρραφή ενός ανύπαρκτου, πλέον, πολιτικού χώρου με την ένταξή τους στην ίδια την κοινωνία χωρίς διαμεσολαβητές και εκπροσώπους που τόσα δεινά επισώρευσαν στους εργαζομένους και στην χώρα.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι η μόνη διέξοδος από την πολιτική και κοινωνική άβυσσο του τόπου και αποτελεί την μοναδική ελπίδα διάσωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας.
ΜΟΝΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ-ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ-ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ «ΣΩΣΟΥΝ» ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΑΣ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ {χειραφετημένος(😉) από την ίδια την ιστορία του}


8 σχόλια:

  1. Μονο ανανεωση με παλια υλικα (κοινως μπαζα) δεν γινεται,με τιποτα ,χαμενος κοπος, απελπιδα και τραγικη προσπαθεια ...συγκολησης ανομοιων τμηματων που τεμνονται αναμεταξυ τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ίωνα,
      Σίγουρα ανανέωση δεν γίνεται με φθαρμενα και παλιά υλικά, αλλά το κυρίαρχο ζήτημα είναι το αρχιτεκτονημα που θέλουμε να ανακαινισουμε:το εχθρικό προς την κοινωνία κράτος. Αυτό το κράτος και οι διάφορες εκφράσεις και διαχειρίσεις του(σωτήρες-ηγέτες) είναι καιρός να πάνε στα αζήτητα της ιστορίας.

      Διαγραφή
  2. ΘΑΝΑΣΗ,ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!ΠΙΟΙ;ΧΩΡΙΣ ΣΩΤΗΡΕΣ!ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ; ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ ;ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ!ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΣ!!! ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ! ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΕΣ !ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ...ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Στέφανε,
      Εκφράζεις με άριστο τρόπο από την μία μεριά την αγωνία σου για το τι μέλλει γενέσθαι και από την άλλη μεριά την καθιερωμένη μορφή σκέψης, που μας κατασκεύασαν από την παιδική ηλικία :Κύριοι-δούλοι, Αφέντες-Σκλαβοι, Κυρίαρχοι-Κυριαρχουμενοι, Κυβερνήτες-Υπηκοοι.
      Φίλε Στέφανε,
      Ουτοπία είναι κάτι που δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό που, προφανώς, ατελώς προτείνω ένα κοινωνικό-ιστορικό προταγμα που τίποτα δεν δείχνει ότι είναι αδύνατο. Υπήρξε, με μια μορφή, στην μεγάλη Αθήνα του 5ου αιώνα και σε πόλεις της Ιταλίας κατά την Αναγέννηση.
      Η αυτόνομη και αυτοδιαχειριζομενη κοινωνία με συνεργασία και αλληλεγγύη όλων είναι εφικτή και επιβεβλημένη όταν το επιθυμούμε όλοι. Μπορεί και να μη το θέλουμε, αλλά τότε να μη παραπονιομαστε γιαυτό που ζούμε και κυρίως γιαυτό που έρχεται.
      Για έναν άνθρωπο και για μια κοινωνία που θέλουν να αυτοκτονησουν δεν υπάρχει καμιά σωτηρία.

      Διαγραφή
  3. Δεύτερη φορά με έκοψε το ιντερνέτ ! Θαναση και εγώ τα ξέρω αυτά και εσύ ότι είναι ανεφάρμοστα στις σημερινές κοινωνιες-Κρατη -Μελη Συνασπισμων και μάλιστα στην Παγκοσμιοποιημενη Οικονομια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρησιμοποιείται σήμερα από τους Αναρχικούς ως επαναστατικη τακτική με καταστροφικά αποτελέσματα ! ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΩΝΙΑΣ! ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΝΩΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ 9 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ;? ΔΕΞΟΥ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥ !!!! ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή