Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Στην καθιερωμένη πλέον «Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» ή αλλιώς τη «Μέρα του Αρχαιολόγου», που οργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ανά την επικράτεια, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας συμμετέχει οργανώνοντας μία μικρή έκθεση αντικειμένων από την ανασκαφή του νεολιθικού οικισμού Ανάργυροι VIIc, με θέμα:
«Ευρήματα ηλικίας 7.000 χρόνων» - Προϊστορικός Οικισμός Ανάργυροι VIIc.

Τα αντικείμενα θα εκτεθούν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις της Τ.Κ Βαλτόνερων Αμυνταίου και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους, τους συντηρητές και τους μηχανικούς που εργάζονται εκεί. Ταυτόχρονα θα προβάλλεται βίντεο από την ανασκαφή του οικισμού, τον καθαρισμό, την ταξινόμηση και τη συντήρηση των ευρημάτων. Κατόπιν συνεννόησης, θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής του βίντεο και σε σχολικές μονάδες.
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από 6 έως και 10 Νοεμβρίου 2017.
Οι μαθητές και το ευρύτερο κοινό θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την ιστορία του τόπου, να ενημερωθούν για τις ασχολίες και τις συνήθειες των ανθρώπων εκείνης της εποχής, να δουν από κοντά τα ανασκαφικά ευρήματα - εργαλεία, ειδώλια, αγγεία καθημερινής χρήσης, οικοδομικά υλικά - και να κατανοήσουν τον τρόπο που κατασκευάζονταν τα σπίτια. Επίσης, θα γνωρίσουν το αρχαιολογικό έργο συνολικά, πριν και μετά την ανασκαφή, αλλά και την επίδρασή του στη σύγχρονη τοπική κοινωνία και στη δυνατότητα απασχόλησης των κατοίκων, τη συμβολή του στην οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Δήλωση συμμετοχής: Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, τηλ. 23850 28206
Yπεύθυνη αρχαιολόγος: Λιάνα Γκέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου