Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε  σήμερα Παρασκευή 22/12/2017 και ώρα 18.00 μ.μ, ο Πρόεδρος εκφράζοντας την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Δημητρίου (Τάκη) Μπέσσα, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε ότι ο μεταστάς υπήρξε
σπουδαίος δάσκαλος και καλλιτέχνης, που αφήνει έντονο το στίγμα του στην καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου, μέσα από τα έργα και την προσφορά του.
Διακεκριμένος καλλιτέχνης και παιδαγωγός, που υπηρέτησε με θέρμη την Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συνέβαλε στην ανάπτυξη και καταγραφή της τοπικής εικαστικής παραγωγής και με τη δράση του υπήρξε ο κύριος παράγων για τη δημιουργία στη Φλώρινα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του οποίου χρημάτισε πρόεδρος επί σειρά ετών.  
Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με αισθήματα λύπης  
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αδόκητη εκδημία του αείμνηστου Δημητρίου (Τάκη) Μπέσσα, δημόσια και στην οικογένειά του, ευχόμενοι η μνήμη του εξαίρετου εκλιπόντος να συντροφεύει τις σκέψεις των οικείων του και να απαλύνει τον πόνο τους για την απώλειά του.
Β. Να κατατεθεί ως ένδειξη τιμής στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος και να παραστούν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην Εξόδιο Ακολουθία.
Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Πέτρος Σερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου