Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το ΣΔΕ γνωρίζει την ποίηση

Την Τρίτη  6 Δεκεμβρίου 2017 οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας από το Παράρτημα Αμυνταίου  παραβρέθηκαν  στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του γιατρού κ. Ρηγίνου Μέσσιου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Αμυνταίου. Ο πρωτοεμφανιζόμενος στη λογοτεχνική
σκηνή της περιοχής κ. Μέσσιος παρουσίασε τη συλλογή του με τίτλο «ΛΑΞΕΥΤΑ ΙΙ-ανίχνευση λόγου».
Ο κ. Μέσσιος είναι γνωστός στους εκπαιδευόμενους για την ιατρική του προσφορά. Με την παρουσία τους στην εκδήλωση κατέστη εφικτό να γνωρίσουν και μια άλλη διάσταση της προσωπικότητάς του. 
Έτσι, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη βιωματική ποίηση, τη γεμάτη κοινωνικό προβληματισμό και να προβληματιστούν από τα ελκυστικά θέματα της ποιητικής γραφίδας, όπως ο έρωτας, ο χρόνος, η φύση, η τρυφερότητα των ανθρώπων της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την εκδήλωση οι εκπαιδευόμενοι στάθηκαν ιδιαίτερα σε τεχνικές της μοντέρνας ποίησης, όπως το σπάσιμο του στίχου, η κατάργηση της ομοιοκαταληξίας, τεχνικές που ενυπάρχουν στα ποιήματα της συλλογής. 
Στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλε η πλαισίωση της εκδήλωσης με μουσική, η εκφραστική ανάγνωση ποιημάτων από φίλους και η ανάλυση των χαρακτηριστικών της γραφής και της ιδεολογίας του ποιητή από τον γιατρό κ. Κακκαβά.
Θα θέλαμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τον κ. Μέσσιο ο οποίος χάρισε σε όλους τους παρευρισκομένους το βιβλίο με εκατό αυτοτελή γραφήματα και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έρθει στο ΣΔΕ Αμυνταίου για να συνομιλήσει με τους  εκπαιδευόμενους για θέματα σχετικά με την ποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου