Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Το φυτίλι του Πολέμου και η φιλία των λαών

Για πρώτη φορά ,ύστερα από το μακρινό 1996, η ευρύτερη περιοχή «μυρίζει» μπαρούτι! Η όξυνση των ανταγωνισμών στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, οι πολεμικοί ανταγωνισμοί και η άνοδος της εθνικιστικής ρητορείας, μοιάζουν να
δίνουν τον τόνο στις εξελίξεις. Στο κείμενο που ακολουθεί θα γίνει, με τη μορφή ερωτημάτων, μια προσπάθεια επανατοποθέτησης, σε μερικές από τις πλέον διαδεδομένες θέσεις της κυρίαρχης ιδεολογίας.

Τί είναι ο πόλεμος;
Την απάντηση δίνει ο μεγαλύτερος θεωρητικός του πολέμου, Καρλ φον Κλάουζεβιτς(1780-1831): «Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα».
Μια υπεραπλουστευμένη αφήγηση, η οποία μοιάζει με σύγκρουση αθλητικών εθνικών ομάδων, συσκοτίζει τα τεράστια συμφέροντα που οργανώνονται πίσω από τις πολεμοκάπηλες πολιτικές. Οι κραυγές περί προαιώνιων εχθρών κρύβουν επιμελώς, πως ο πόλεμος ήταν πάντα μια τεράστια ευκαιρία κερδοφορίας, για τα πλέον ισχυρά τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο;
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ! Οι τυχοδιωκτικές επιλογές της κυβέρνησης και των συμφερόντων που εξυπηρετεί τίθενται σε διακύβευση, αυτά όμως ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Αντίθετα βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή! Όσοι τσάκισαν τα εργατικά δικαιώματα με τον οδοστρωτήρα των Μνημονίων, όσοι κήρυξαν τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, όσοι έβαλαν τη χώρα ενέχυρο για τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια, μας καλούν να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!
Η ταξική διαίρεση του Έθνους ,ευτυχώς ή δυστυχώς, αφορά εκτός από το ΨΩΜΙ και την ΕΙΡΗΝΗ.

Το Ελληνικό Κράτος είναι ένα φιλειρηνικό & δημοκρατικό μη αναθεωρητικό κράτος;
Η απάντηση είναι ΣΑΦΩΣ ΟΧΙ! Οι «αιώνιοι αθώοι» και οι «προαιώνιοι εχθροί» με το πρώτο φύσημα κριτικής μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Ο στρατηγικός άξονας συμμαχίας του ελληνικού κράτους με Κύπρο – Αίγυπτο – Ισραήλ βαρύνεται με τις ίδιες κατηγορίες που απευθύνονται στο αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν!!
Η Τουρκία έχει εισβάλει στην Κύπρο, όπως ακριβώς το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη… Αλήθεια η Παλαιστίνη έχει ΑΟΖ ή μόνο η Ελλάδα έχει αυτό το προνόμιο;
Η Τουρκία καταπιέζει το Κουρδικό λαό, όπως ακριβώς το Ισραήλ τους λαούς της περιοχής. Για αυτόν ακριβώς το ρόλο ΔΕΝ ιδρύθηκε αυτό το κράτος; Αλήθεια η Ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ παρέδωσε τον ηγέτη του κουρδικού λαού ,Οτσαλάν, στη CIA;
Η Τουρκία έχει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, όπως ακριβώς η αιμοσταγής χούντα της Αιγύπτου…
Η Τουρκία καταδικάζει το λαό της στη φτώχεια, όπως και η πολιτική που ασκείται στη χώρα μας…

Κράτος και Πατρίδα ή Κυβέρνηση και λαός είναι το ίδιο;
Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ! Αν ήταν έτσι ο ελληνικός λαός θα είχε τις ίδιες ευθύνες με τις κυβερνήσεις για τα «ευχαριστούμε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ», για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, για το βρώμικο ρόλο της βάσης της Σούδας σε όλους τους πολέμους των Αμερικανών, για τις αποστολές στρατού εκτός συνόρων, για τα οικονομικά μέτρα απέναντι στην Κούβα που ψήφισε η χώρα στα πλαίσια της Ε.Ε.
Αξίζει ,πράγματι, να σκεφτούμε την ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΙΔΗΣΗ φιλειρηνικής αμφισβήτησης Ερντογάν εντός των συνόρων του τουρκικού κράτους.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία;
Αν κάτι μπορεί να μας διδάξει η Ιστορία για τη σημερινή εποχή είναι η αποφυγή των ίδιων λαθών. Οι αναγωγές μοιάζουν αβίαστες και τα συμπεράσματα εξάγονται με ευκολία.
Η Τουρκία απειλεί τη Δύση με την προώθηση του άξονα Μόσχα – Άγκυρα – Δαμασκός – Τεχεράνη. Η επιλογή αυτή μοιάζει να επαναπροσανατολίζει τη χώρα σε αντιπαράθεση με τα Αμερικανικά σχέδια, αφού αυτά ωθούν στην ίδρυση κουρδικού κράτους.
Η Ελλάδα αναλαμβάνει να παίξει τον πλέον υποτακτικό/επιθετικό ρόλο για λογαριασμό των «μεγάλων μας συμμάχων», και εκτίθεται σε όλους τους συνεπαγόμενους κινδύνους. Η πολεμική εμπλοκή ΔΕΝ μπορεί να αποκλειστεί.
Οι σύμμαχοι ,όμως, ΔΕΝ μπορούν να ξεκόψουν με το τουρκικό κράτος, ούτε αυτό μαζί τους, και την κρίσιμη στιγμή η χώρα εγκαταλείπεται στο έλεος των πολεμικών συσχετισμών.
Ότι ακριβώς έπαθαν οι Κούρδοι μαχητές στο Αφρίν, ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ!!

Τι κάνουμε σε περίπτωση αναμέτρησης;
Με βάση τα παραπάνω πρέπει να δηλωθεί κατηγορηματικά πως ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!
Ο χαρακτήρας του καθαρίζεται από τους ευρύτερους σχεδιασμούς στην περιοχή, την άλλη πλευρά (εξωτερική) του κοινωνικού πολέμου απέναντι στους λαούς.
Κέρδη, πετρέλαια, φυσικό αέριο, αγωγοί, πολεμικές μπίζνες είναι η ουσία οποιουδήποτε πολεμικού επεισοδίου! Βραχονησίδες και απόκρημνα ακρωτήρια θα είναι το άλλοθι για «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ».
Απαιτείται αντιπολεμικός ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και στις δυο πλευρές του ΑΙΓΑΙΟΥ, προώθηση της φιλίας των λαών, μαζική καταδίκη του Εθνικισμού/νεοφασισμού. Εμείς ΔΕΝ πολεμάμε για ΝΑΤΟ – ΗΠΑ και Πετρελαϊκές. Σύμμαχος για την ήττα του τουρκικού σοβινισμού είναι ο Τουρκικός και ο Κουρδικός λαός, η Αριστερά και οι μαζικές οργανώσεις που ματώνουν από το καθεστώς Ερντογάν. Όσο για τους «δικούς μας» πολεμοκάπηλους, πρέπει να πεταχτούν από τώρα στη «κάλαθο των αχρήστων» της ιστορίας, πριν φτάσουν τη χώρα στο χείλος της πολεμικής καταστροφής.
Η ιστορική εμπειρία διδάσκει πως οι Κομμουνιστές υπερασπίζονται την πατρίδα του εργαζόμενου λαού.

Επιλογικά
Είμαστε τόσο σίγουροι πως αν αντληθούν οι πόροι του Αιγαίου θα ζήσουμε καλύτερα; Μήπως θα έπρεπε να δούμε πως μοιράζεται ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ;
Αξίζει να αγωνιστεί κανείς για το αν θα ξεπουλήσει στις πολυεθνικές το Αιγαίο το ελληνικό ή το τουρκικό κράτος; Και γιατί να μην αγωνιστούμε για μια γέφυρα φιλίας των λαών;
Που είναι το διεθνές δίκαιο όταν μένουμε άνεργοι, όταν ψάχνουμε ένσημα, όταν θέλουμε σχολεία και γιατρούς;
Αξίζει να αποδεχτούμε το "μην αντιδράς κινδυνεύει η Ελλάς"; Αλήθεια πόσο θα βελτιωθεί η ζωή μας από μια επιβλητική νίκη της χώρας στο Αιγαίο; 
«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα
ματώσουν απ’ τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες — μα ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων
Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζεις την αδικία.
Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή».
Τάσος Λειβαδίτης

Τζώτζης Βασίλης
μέλος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

1 σχόλιο:

  1. Ως συνήθως πάντα προδότες οι αριστεροί . Απάτριδες και ανθέλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή