Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Θρίαμβος του ΟΞΙΦ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ανδρών – Γυναικών 2018 με Θρίαμβο των Ομάδων του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.

Στο ομαδικό των Ανδρών (15 συμμετοχές) η ομάδα του ΟΞΙΦ με τους Νίκο και Αστέριο Τσώκα, τον Μάριο Ντώνο και τον μικρότερο ηλικιακά αθλητή των Αγώνων, μόλις 13 χρονών Άγγελο Ρασπόπτση κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο. Οι παιχταράδες νίκησαν κατά σειρά την Βικτώρια Αθήνας, 45-34, τους Ακρίτες 45-35 και στον Τελικό – Θρίλερ την ομάδα του Πανελληνίου Γ.Σ. 45-43!
Στις Γυναίκες (12 συμμετοχές) οι Θώμη Αναστασίου, Δόμνα Βέικου, Ζωή Μοσχοπούλου και Αφροδίτη Ταρενίδου κατέκτησαν το Ασημένιο Μετάλλιο. Οι Κοριτσάρες νίκησαν τον Θησέα Ηρακλείου 45-33, στον ημιτελικό την Καρδιανή 45-38 ενώ στον Τελικό έχασαν από τους Ακρίτες 35-45.
Στα ατομικά τα αδέρφια Νίκος και Στέργιος ξεχώρισαν με την κατάκτηση των Χάλκινων Μεταλλίων (108 συμμετοχές). Τον Τίτλο κατέκτησε ο Σάββας Καββαδίας του ΠΑΟ.
Στις Γυναίκες η Θώμη Αναστασίου έκανε την καλύτερη εμφάνιση από τον ΟΞΙΦ με την 6η θέση στην Τελική Κατάταξη (79 συμμετοχές).
Πλήρη αποτελέσματα των Αγώνων είναι διαθέσιμα στο http://www.fencingworldwide.com/en/competition/15518-17/tournament και φωτογραφικό ρεπορτάζ στην Σελίδα Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας στο FB.
Το μοναδικό αθλητικό τριήμερο πλαισιώθηκε την Παρασκευή από το KIDS CUP Vol.6 με την συμμετοχή 80 παιδιών ηλικίας -11 και -14 χρονών. Πλήρη αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό στην Σελίδα KIDS CUP FENCING GP στο FB.
Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει δημόσια την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας για την Εμπιστοσύνη και την Συνεργασία, τον ΠΑΣΥΠΚΟ για την άψογη διαιτησία, Όλες και Όλους τους  Συμμετέχοντες και τα Σωματεία τους από τα 4 σημεία της Ελλάδας, τους Χορηγούς του ΟΞΙΦ, και την Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας για την στήριξη.
Από ο Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου