Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Και στη Φλώρινα συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Τις δεκατρείς μακεδονικές πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις την επόμενη Τετάρτη ανακοίνωσε με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας: 

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. Η τρισχιλιόχρονη ιστορία της δεν παραγράφεται. 
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αγνοούν παντελώς τη φωνή των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αγνοούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο. 
Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που θα διαδηλώσουν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Μακεδονίας θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τη βούληση των πολλών. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. 
Σε ποιες πόλεις της Μακεδονίας θα γίνουν συγκεντρώσεις 
Έπειτα από σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αποφάσισε να διοργανώσει συγκεντρώσεις στις μακεδονικές πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Σε όλες τις πόλεις οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στις 19:30. Το σημείο της συγκέντρωσης σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών. 
Στις συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες. 
Πηγή: thestival.gr

18 σχόλια:

  1. To ίδιο συμβαίνει και στην γείτονα χώρα των Σκοπίων . Ο λαός δεν συμφωνεί και οι κυβερνώντες "τα βρίσκουν" Πώς γίνεται αυτό; Μόνο οι "πεφωτισμένοι εκλεκτοι άρχοντες των ..δακτυλιδιών " το γνωρίζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πότε κυβερνάει και παίρνει αποφάσεις για λεπτά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μια οχλοκρατία της πλάκας, που κατεβαίνει και στα συλλαλητήρια, και σε μεγάλο βαθμό εξτρεμιστική (έτσι όπως διαμορφώνεται η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια) και όχι η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση και αντιπολίτευση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οχλοκρατία της πλάκας" ο ελληνικός λαός δημοκράτη μου;;;

      Διαγραφή
    2. Εγω θα ντρεπομουν να χαρακτήριζα τον λαό ως οχλοκρατια της πλάκας. Για μια ακόμη φορά θα πω ενα μεγάλο ΝΤΡΟΠΗ!

      Διαγραφή
  3. Tελειώνετε με αυτή την ιστορία ενός ονόματος γιατί έχει κουράσει και γίνεται τροφή για ακροδεξιά στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελειώνετε με αυτήν την ιστορία μίας προδοσίας, ενός δωσιλογισμού, ενός ακρωτηριασμού της Ελλάδος, γιατί έχει κουράσει και γίνεται τροφή για ελληνικά στοιχεία.

      Διαγραφή
  4. Θα ντυθείτε ΜΕΓΑΛΟΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ με περικεφαλαίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεύτερη φορά φέτος θα έχουμε καρναβάλια;

      Διαγραφή
    2. Εσείς μπορείτε, εφόσον το επιθυμείτε, να ντυθείτε Εφιάλτης με το χρυσό των Μήδων και των Περσών στο πουγκί σας. Εναλλακτικά, Ιούδας.

      Διαγραφή
    3. εγώ πάντως θα ντυθώ σκήνωμα.

      Διαγραφή
  5. Η ατζέντα του συλλαλητηρίου δεν θα πετύχει τίποτε, παρά μόνο να ρίξει νερό στο μύλο της Ακρας Δεξιάς σε όλες τις εκδοχές της, εξτρεμιστική ή υπερσυντηρητική. Δεν εξυπηρετεί κανέναν εθνικό σκοπό, ό,τι κι αν λένε ή νομίζουν οι οργανωτές του. Από το νέο κύκλο εθνικιστικής υστερίας, μίσους και αδιαλλαξίας η μόνη κερδισμένη είναι η λέσχη εθνικοφρόνων που βρήκε νομιμοποίηση από τους εκπροσώπους των κάθε συλλόγων σωματείων (όπως παρουσιάζονται) και σε μια στιγμή μάλιστα που η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας είχε πάρει αποστάσεις. Τελικά φαίνεται πως αυτό που συνδέει το σύνολο της δεξιάς πλευράς του πολιτικού φάσματος δεν είναι τα ατομικά δικαιώματα, η ελευθερία και η δημοκρατία. Ο ελάχιστος δεξιός παρονομαστής είναι η εθνικοφροσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aπύθμενο το θρασος των εθνομηδενιστών του ροζουλί συνονθυλεύματος και των συνοδοιπόρων.
    Αύριο θα λάβουν την καλύτερη απάντηση οι υπέρμαχοι της προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στις 19:30 θα είμαστε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να είμαστε όλοι εκεί. Για τα παιδιά μας, για τους προγόνους μας, για τον Πολιτισμό, για την Αλήθεια, για το Δίκαιο, για τη Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός από γελοίο το θεωρώ και άκρως υποτιμητικό να παρουστάνουμε τους κόκορες απέναντι σε ένα φτωχό και ανίσχυρο κράτος και απέναντι σε μια δυνατή και εξοπλισμένη Τουρκία που κάθε μέρα μας απειλεί να παριστάνουμε τις κότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίγη ώρα έμεινε. Κλείστε τα αυτιά στις σειρήνες της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Ενημερώστε τους οικείους σας. 19:30 στην πλατεία Μόδη για να διατρανώσουμε και πάλι τη βούληση των Μακεδόνων. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φωνή λαού, οργή Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή