Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του "Αριστοτέλη" για τις εξελίξεις στο σκοπιανό και το Συλλαλητήριο της Φλώρινας

Την ώρα που η, επιβαλλόμενη και ασφυκτικά ελεγχόμενη από ξένα κέντρα, διπλωματική «διαπραγμάτευση» της Ελλάδας με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο, με τους πολιτικούς μας να υποχωρούν από τις – ούτως ή άλλως, εξ αρχής περιορισμένες- «κόκκινες» γραμμές που είχαν τεθεί, ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», εμμένει στην, από 14ης Ιανουαρίου 2018,ανακοίνωση του και, συμμετέχοντας στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας, στις 6 Ιουνίου 2018, ταυτόχρονα με ανάλογα Συλλαλητήρια, σε πολλές πόλεις της Πατρίδας μας, δηλώνει:

1. Απορρίπτουμε την εκχώρηση της ονομασίας του όρου «Μακεδονία»στο γειτονικό κράτος υπό οποιαδήποτε μορφή (ως συνθετικού ή ως γεωγραφικού προσδιορισμού).
Η θέση αυτή, επαναλαμβάνουμε, διατυπώνεται χωρίς κανένα πάθος, μίσος ή εκδικητικότητα (ακόμα και για όσους κάποτε επιβουλεύτηκαν την πατρώα Μακεδονική γη), διότι απορρέει από την πεποίθησή μας ότι σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να επιτευχθεί μία λύση που θα σέβεται τα δίκαια και τα συμφέροντα των Ελλήνων. «Λύση» που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» θα δημιουργήσει παρά θα λύσει προβλήματα. Μόνο τυφλοί δεν μπορούν να το δουν…
2. Απορρίπτουμε κάθε κίνηση που θα οδηγήσει σε αποδοχή από τη χώρα μας και την παγκόσμια κοινότητα, μιας εθνικής ταυτότητας και γλώσσας που χαρακτηρίζονται ως «μακεδονικές».
Δηλώνουμε ότι «μακεδονικό» έθνος, γλώσσα και ταυτότητα, ουδέποτε υπήρξαν ιστορικά, και μάλιστα διαφοροποιημένα από την ελληνική συνείδηση, παρά μόνο όταν απαιτούσαν τα ιδιοτελή ξένα συμφέροντα και προκειμένου να εξαπατηθεί, να πληγεί και να εξολοθρευθεί ο ελληνικός μακεδονικός πληθυσμός.
3. Απαιτούμε την οριστική και αμετάκλητη απάλειψη όλων των στοιχείων που προωθούν τον επεκτατισμό των Σκοπίων εναντίον της Μακεδονίας μας (άρθρων του συντάγματος, σχολικών βιβλίων, χαρτών κλπ).
Η διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών δεν εξασφαλίζεται με υποχωρήσεις που δικαιώνουν ένα ψέμα, ούτε με την παραχάραξη και την κλοπή της ιστορίας μας και, γενικότερα, με τη συνεχή και άκρατη επιθετικότητα εναντίον της χώρας μας.
4. Ζητούμε από την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας, να απαιτήσει άμεση και συνολική λύση όλων των υπό συζήτηση θεμάτων της διαπραγμάτευσης, ως προϋπόθεση εξεύρεσης οριστικής λύσης.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν Έλληνες – πολίτες και πολιτικοί – που βλέπουν το όνομά μας και ό,τι το συνοδεύει – Ιστορία και Πολιτισμό χιλιετιών – ως εμπορεύσιμη αξία που ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιήσουν.
Αν, όμως, κάποιοι (κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι κλπ.) υποκύπτοντας στους πειρασμούς, τις πιέσεις, την «ανάγκη», τολμήσουν να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα να γνωρίζουν ότι θα έχουν το αιώνιο ανάθεμα των Ελλήνων, και ότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα τους.
Η συνείδησή μας δεν θα υποβιβαστεί σε ανταλλάξιμο προϊόν.
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

6 σχόλια:

  1. Καραμανλής, Τσάτσος, Κανελλοπουλος, Αβερωφ Παπακωνσταντινου κ.τ.λ. Ελπιζω να μην ξεχασετε να αναφερθειτε σε αυτούς και σε ολους τους προδοτες που πουλησαν το ονομα της Μακεδονίας στον Τιτο το 59

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είμαστε όλοι εκεί. Για τα παιδιά μας, για τους προγόνους μας, για τον Πολιτισμό, για την Αλήθεια, για το Δίκαιο, για τη Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνείδησή μας δε θα υποβιβαστεί σε ανταλλάξιμο προϊόν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, εντάξει, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, αλλά πείτε το και στο Google translate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία google, ούτε και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω της, δεν είναι σε θέση να αλλάξει την Ιστορία και την Αλήθεια. Χρέος μας να υπερασπιστούμε το Δίκαιο και τον Πολιτισμό.

      Διαγραφή
  5. 19:30 στην Πλατεία Μόδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή