Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΕΦ. ΜΠΙΡΟΣ:«Να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η διαδρομή του συνδικαλιστικού κινήματος και οι αγώνες που έχουμε δώσει έως και σήμερα έχουν πάντα ως κυρίαρχο στόχο: «Να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».
Η δυσαρέσκεια των εργαζομένων το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση με τις ισοπεδωτικές αλλαγές, με τη ψήφιση του νόμου για το ασφαλιστικό, αλλά και τα νέα νομοσχέδια  που καταθέτει με κατεπείγοντες διαδικασίες, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι τεράστιες και ανατρέπουν τη συνοχή της κοινωνίας.  
Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να έχουμε συντεταγμένα ενωμένες τις γραμμές μας και να μην επιτρέψουμε να γίνουν οι κοινωνικές ανατροπές που με αγώνες και αίμα κατακτήσαμε και προωθεί τώρα το κεφάλαιο στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή ένωση την κατάργηση τους με λυσσαλέο τρόπο και κάθε μέσο.
Δε φοβόμαστε να αντικρίσουμε τη σκληρή και άδικη πραγματικότητα.
Γνωρίζουμε ότι οι δανειστές μας επιβάλλουν μέτρα τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πάντα υποστήριζε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν  είναι η διέξοδος για κάθε λύση, για κάθε πρόβλημα στο οικονομικό και κοινωνικό ιστό της κοινωνίας αλλά είναι μια πολιτική η οποία στύβει και συνθλίβει τους αδύναμους και ενισχύει αυτούς οι οποίοι διαχειρίζονται την εξουσία και το κεφάλαιο.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα  βρίσκεται στο στόχαστρό τους και ότι είναι εμπόδιο στα υποχθόνια σχέδια τους για να πετύχουν τους στόχους τους, για αυτό και προσπαθούν με νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις να το απαξιώσουν.
Παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια τα οποία εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα να βάλουν κατά του συνδικαλιστικού κινήματος, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και παραπληροφόρηση για να πετύχουν τους στόχους τους.
Οι αγώνες μας πρέπει να είναι συνεχείς τόσο σε εγχώριο όσο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.  Να υψώσουμε τη φωνή μας, να επαναστατήσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κατοχυρώσουμε αυτά που με τόσους κόπους και θυσίες είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.
Σε καμία περίπτωση δε θα συμφωνήσουμε όσο μεγάλη και αν είναι η κρίση στην κατάργηση των ΣΣΕ, στις ασφαλιστικές και ανταποδοτικές παροχές που έχει το κράτος απέναντι στους πολίτες.
Πιστεύουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να εκφράσει τις ανάγκες των εργαζομένων, να τις υπηρετήσει όπως και έχει κάνει μέχρι σήμερα, για ένα κόσμο δίκαιο, ισότιμο, χωρίς ανεργία και κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Το Εργατικό κέντρο Φλώρινας, σε αυτό το πλαίσιο θέσεων και αρχών θα συνεχίσει να υπηρετεί τους εργαζόμενους του νομού μας και θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου