Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ


                                                      
            Με θαυμασμό σχολίασαν οι δύο εκδότες των τοπικών εφημερίδων «ΠΟΛΙΤΗΣ» και «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» την ομιλία του βουλευτή μας στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Μπράβο Γιώργο που είπες τα αυτονόητα» ο ένας, «Μπράβο Γιώργο για την τέχνη του λόγου σου», ο άλλος.
            Και βέβαια δεν είναι κακό να λέμε μπράβο σ’ έναν πολιτικό, όταν διαπιστώνουμε διάθεση αυτοκριτικής και να καυτηριάζει ανοιχτά τα στραβά και ανάποδα μιας κυβερνητικής παράταξης. Αρκεί αυτό, να γίνεται τακτικά και στην ώρα του. Όχι με καθυστέρηση (20) είκοσι και πλέον χρόνια, κι όταν μάλιστα τελειώνει η πολιτική του καριέρα. Όντως, ο βουλευτής Φλώρινας είπε τα αυτονόητα στην Κ. Ο. Είπε αυτά, που έχουν βγει πλέον στο φως και τα γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες, που είναι έτοιμες να σηκωθούν και να πέσουν στα κεφάλια τους!!!. Στην προκείμενη περίπτωση, ενδιαφέρον, δεν είναι μόνον τι λέει κάποιος α λ λ ά  π ο ι ο ς  τ ο  λ έ ε ι .
             Είναι πρόκληση σήμερα, να διαπιστώνει ένας «αιωνόβιος» πολιτικός, πως όλα αυτά τα χρόνια όπως λέει: «έλειπε από τον ηθικό τους κώδικα η λέξη συνείδηση και ότι ενδιαφερόταν όχι για την αλήθεια αλλά για την εξουσία και τη διατήρηση αυτής της εξουσίας» !!!. Αυτά που είπε στην Κ.Ο. ο βουλευτής, τα πρωτοείπε ο Γ. Παπανδρέου όταν ανέλαβε την ηγεσία του κινήματος, και μάλιστα είχε τη λεβεντιά να ζητήσει και συγνώμη από τον Ελληνικό λαό, που τον απογοήτευσαν και τον πίκραναν. Μας είχε υποσχεθεί τότε: «Θα τ’ αλλάξω όλα, κι από δω και μπρος τίποτα δεν θάναι όπως παλιά. Όλοι μαζί κάνουμε μια νέα αρχή κ.λπ.». Εκείνη την εποχή που ο Γ. Παπανδρέου έλεγε τ’ αυτονόητα, ο βουλευτής Φλώρινας καμάρωνε δίπλα στον «αυριανό» ηγέτη, όπως έλεγε για τον Ε. Βενιζέλο. Επιλογή του ήταν και πολύ καλά έκανε.
            Το χαμόγελό του όμως, το βράδυ των χαμένων εκλογών (για δεύτερη φορά με το Γ. Παπανδρέου) του είχε φτάσει μέχρι τ’ αυτιά!!! Και «λαλούσε» έξω από το Ζάππειο μπροστά στις κάμερες απαξιωτικά και αλαζονικά για τον σημερινό Πρωθυπουργό.
Σήμερα κάνει μια εντυπωσιακή «κολοτούμπα» μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Πρωθυπουργού και του λέει: «Με εντυπωσιάζει η αισιοδοξία σας. Πολύ περισσότερο με εντυπωσιάζει ο αγώνας που κάνατε, ένας αληθινός μαραθώνιος που δεν είναι 42 χιλιόμετρα όσο είναι ο κλασσικός μαραθώνιος αλλά είναι ο «γύρος του κόσμου συνεχώς». Πιστεύω ότι κανένας άλλος από το υπάρχον πολιτικό σύστημα δε θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτή την ανελέητη κρίση, πέρα από σας.» Σ’ αυτό το σημείο θα συμφωνήσω απόλυτα με τους δύο εκδότες. Σίγουρα,!!! αυτά τα σπουδαία λόγια!!! δεν μπορεί κάποιος να τα πει, αν δε γνωρίζει άριστα την τέχνη του λόγου και της γλώσσας!!!
Σ’ άλλο σημείο της ομιλίας του, λέει και το εξής καταπληκτικό: «Ε λοιπόν, ξεκάθαρα όλοι έχουμε ευθύνη για τις πράξεις αυτών που ήταν ασυνείδητοι, γιατί ή τις ανεχόμασταν και κάναμε στραβά μάτια, ή δεν τις γνωρίζαμε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Οπότε δεν έχει νόημα η έκπληξή μας και η αθωότητά μας που είναι συζητήσιμη». Πολιτική σαλτιμπάγκου του αυτονόητου ή κάτι άλλο; Πολιτική αμνησία;
Όντως δεν έχει νόημα η έκπληξη και ούτε τίθεται θέμα για συζήτηση.
            ΟΛΟΙ σας τα ξέρατε. ΟΛΟΙ σας τα ανεχθήκατε. ΟΛΟΙ σας κάνατε τα στραβά μάτια και καλύπτατε ο ένας τον άλλον.
            Τώρα θέλω, να θυμίσω στους δύο εκδότες, τον Γιάννη και τον Μπάμπη, κάτι πολύ σημαντικό που ξέχασαν όπως και ο λαλίστατος βουλευτής- Υπουργός, να το επισημάνουν.
            Πολλά στελέχη ανά την Ελλάδα, που είχαν δώσει την ψυχή τους για τη Δημοκρατική παράταξη,
ΔΕΝ ανέχθηκαν τη φαυλότητα.  ΔΕΝ «έκλεισαν» τα  μάτια.
Αντέδρασαν έντονα όταν έβλεπαν τους «συντρόφους»,
ΝΑ λερώνουν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
ΝΑ θολώνουν τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
ΝΑ ξευτελίζουν την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, και το κυριότερο την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μας, με τις ανεξέλεγκτες σπατάλες.
            Σήκωσαν το ανάστημά τους για να προλάβουν τα χειρότερα. Αλλά δεν τα κατάφεραν. «Ποδοπατήθηκαν βάρβαρα», από τους ασυνείδητους, αλαζόνες, εξουσιομανείς Υπουργούς, Βουλευτές και παρατρεχάμενους. Χαίρονταν και αγαλλίαζε η ψυχή τους όλα αυτά τα χρόνια  διότι, ε ί χ α ν   κ α τ α φ έ ρ ε ι   τ ο    σ υ ν τ ρ ο φ ι κ ό    μ  α χ α ί ρ ω μ α    κ α ι    τ η ν   π ο λ ι τ ι κ η  τ ο υ ς  ε ξ ο ρ ί α . 
        Ναι, κι εδώ στην ακριτική μας Φλώρινα υπήρξαν αυτές οι αγωνιώδεις φωνές από 3Ο Σεπτεμβριανά  στελέχη που έγραψαν τη δική τους ιστορία με την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Είχαν προβλέψει την κατηφορική πορεία του κινήματος όπως και την κατάντια της Φλώρινας. Τότε, ο παντοδύναμος εξουσιομανής και σπάταλος πολιτικός, που εμφανίστηκε ως «Μεσσίας», δεν άντεχε την κριτική για τα αυτονόητα, ούτε και τον πολιτικό διάλογο. Τότε δε χρησιμοποίησε την τέχνη του λόγου για να αντικρούσει τις εις βάρος του κριτικές, αλλά χρησιμοποίησε την «ΤΕΧΝΗ» του πολιτικού εκβιασμού. Είναι η σύγχρονη πολιτική απομόνωση σ’ όσους  τους χάλαγαν τη «σούπα»!!!!
            Είπε τα π α  ρ ά π ο ν α  τ ο υ!!! στη Μιμή. Η οποία με τη σειρά της «διέταξε» τον Άκη.  Εκείνος έντρομος πήρε τηλέφωνο στον επικεφαλής της εφημερίδας, τον αείμνηστο αγωνιστή Αλέκο Αλεξανδρίδη, για να του «τραβήξει τ’ αυτί!!!» Κούνια που τον κούναγε!!!
            Τώρα όλοι οι πλέον φτωχοί και αδύναμοι Έλληνες, ψάχνουν τον Άκη, όχι, «να του τραβήξουν τ’ αυτί, αλλά να του το κόψουν!!!». Αλλά ο Άκης, εκτός από παντοδύναμος πολιτικός, έγινε με τις «νόμιμες» μίζες  και χορηγίες και παντοδύναμος κεφαλαιούχος.
             Λόγο δεν θα δώσει ποτέ στον Ελληνικό λαό, όπως και πολλοί άλλοι. Τον προστατεύει η Παναγία Σουμελά. Της έχει δωρίσει τη μεγαλύτερη εικόνα σε τοιχογραφία. Τ έ τ ο ι α  ξ ε φ τ ί λ α !!!

Γράφει ο Ιωάννης Χριστάκης 

4 σχόλια:

  1. Μας έχεις ζαλίσει βρε φίλε ενώ βγάζεις χολή για τον κ. Λιάνη εδώ και πάρα πολλά χρόνια και κάνοντας βόλτα σε όλα τα πολιτικά κόμματα της αριστεράς (ψηφίζεις βέβαια τα τελευταία χρόνια γνωστό στέλεχος της δεξιάς παράταξης που παλιότερα ήταν στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και σήμερα δραστηριοποιείται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είναι και τα συμφέροντα βλέπεις) βρίζεις λοιπόν ασύστολα τον κ. Λιάνη και άλλα στελέχη το πασοκ χωρίς να σου δίνει κανείς καμία σημασία, σαν να μην υπάρχεις, λυπήσου μας λοιπόν ρε φίλε και ασχολήσου με άλλα πράγματα και όχι με το βρίσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι αληθειες ειναι βρισιμο, σας αξιζει η κοινωνικη προσφορά!!! αυτών που κατάντησαν τη χωρα μια μεγαλη κοινωνική συμφορά και περισσότερο την πολη μας. Τα φέουδα και οι φεουδάρχες πρέπει να αποκαλύπονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ Υ Ν Δ Ι Κ Α Λ Ι Σ Τ Α Κ Ι Α
    Αφιερωμένο στους RAMOYTIDIS and ROMPAS

    Τα παιδιά από την « παράγκα»
    έκαναν πολύ τον μάγκα,
    γιατί είχαν πάτρωνα νταή τον Διευθυντή
    που επέβαλε ποινή,
    να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή.

    Η αλήθεια μη φανεί
    Και την μάθουνε πολλοί.

    Φίμωτρο, τσιρότο και σιωπή
    Όλοι οι χαμηλόβαθμοι.
    Η χαρά του κακού συνδικαλιστή
    Και του κακού Διευθυντή.

    Μια γελοία πρακτική,
    Που θυμίζει μαύρα χρόνια , χούντα κατοχή.
    Όπως έπαιζαν το ρόλο
    Δωσίλογοι και Γερμανοί.


    Στην υπηρεσία επιτελείων
    Τακτικές «των μαγειρείων»
    Αρεστοί και κολλητοί
    Όλοι στη «βρώμικη» αυλή
    Λούφα και παραλλαγή

    Στην υπηρεσία καλλιστείων
    Ρουφιανιά μετά αστείων.
    Συνδικαλιστές χαφιέδες
    Όπως άλλοτε στους καφενέδες.
    Άλλο τίποτα δεν είχαν για να πουν
    Το συνάδελφό τους να «χτυπούν»

    Ανθρωπάκια της « παράγκας» μικροπρεπή
    Δίχως τσίπα και ίχνος από ντροπή
    Θέλετε να απολαμβάνετε την «άνεση» και τη «χλιδή»
    Όταν τιμωρούνται άδικα συνάδελφοι
    Εσείς κάνετε σιωπή.

    Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεε!!!!!
    Ηρθε μαύρη κατοχή;
    Τι ξεφτίλα άραγε κι αυτή!!!!!!!
    Συνδικαλιστές και διοίκηση
    Στο ίδιο μαγαζί!!!!

    ΕΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΜΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
    Θεατρικό έργο με τίτλο: ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η μαιμου το εβαλε και εδώ ως σχόλιο? για την πιπιτσα 5:44 λέω. αι σιχτιρ ψυχακια μην μας ζαλιζεις με τις μαλακιες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή