Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεάν διαδικτυακό φροντιστήριο για τις πανελλαδικές εξετάσεις



Φροντιστήριο προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέσω internet, δωρεάν και από το σπίτι σε όλους τους  μαθητές  της Γ' Λυκείου,
ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ενέργεια εξαιρετικά σημαντική για τους μαθητές των δυσπρόσιτων περιοχών της Ελλάδας (ορεινοί όγκοι, νησιά) και τις οικογένειες με μειωμένες οικονομικά δυνατότητες για εξωσχολική φροντιστηριακή επιβάρυνση .

Με το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και με τα ψηφιακά βοηθήματα,  οι μαθητές θα εξασκούνται , εφόσον το επιθυμούν,  με  επιπλέον υλικό και ασκήσεις για τα μαθήματα της επιλογής τους. Το μάθημα θα παρέχεται στην οθόνη τού υπολογιστή τους από βιντεοσκοπημένη παράδοση ύλης από εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα τους εξηγούν και θα τους επισημαίνουν τα κυριότερα σημεία της ύλης . Επίσης θα παρέχονται βοηθήματα για την κατανόηση της θεωρίας , λυμένες ασκήσεις, ερωτήσεις και ασκήσεις για εξάσκηση.
Όπως ανέφερε στην ομιλία της η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, παρουσιάζοντας τα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο μαθητής «μπορεί να τα συνδυάζει οποιαδήποτε στιγμή της προετοιμασίας του, ότι μπορεί και στο κινητό του ακόμα να τα χρησιμοποιήσει - αυτό είναι που τον βγάζει ή την βγάζει από το στρες». Τόνισε ότι «το Ψηφιακό Σχολείο δεν υποκαθιστά την ανθρώπινη επαφή δασκάλου - μαθητή, αλλά σίγουρα απελευθερώνει και δίνει εναλλακτικές επιλογές και στο δάσκαλο και στο μαθητή».
Τα ψηφιακά βοηθήματα  θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ψηφιακού σχολείουwww.digitalschool.minedu.gov.gr καθώς και στη νέα ιστοσελίδα www.study4exams.gr
Να σημειωθεί ότι φέτος αναμένεται μείωση του αριθμού εισακτέων τουλάχιστον κατά 5.000-6.000 στις σχολές που δεν παρουσιάζουν ζήτηση, ή τουλάχιστον περισσότερη ορθολογική κατανομή των θέσεων, προκειμένου οι εισακτέοι να προσαρμοστούν όσο αυτό είναι δυνατόν στις απαιτήσεις των ίδιων των ιδρυμάτων. 
Εξάλλου, τουλάχιστον 5.000 θέσεις έμειναν κενές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου