Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ...


Παρακολούθησα τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, όπως και ο περισσότερος ανδρικός πληθυσμός της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα του
αγώνα ελάχιστα έως καθόλου  με ενδιαφέρει. Επίσης ουδόλως με απασχολεί ποια ομάδα αδίκησε ο Διαιτητής, αφού αυτά είναι εσωτερικά θέματα των διοικήσεων–hooligans με τις Γραβάτες.
Όλοι είδαν τι συνέβη στο γήπεδο, με τις 40.000 κροτίδες (τόσες τις υπολόγισαν), την αποπνικτική ατμόσφαιρα αλλά και τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι ποδοσφαιριστές από τους προστατευόμενους των διοικήσεων-hooligans. Οπαδούς που πυροβολούσαν  στο «ψαχνό»  αλλά και την προσπάθεια λυντσαρίσματος των ποδοσφαιριστών στο τέλος του αγώνα.

Με έκπληξη είδα στο internet, να είναι παρόν στο γήπεδο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και αρκετά μέλη του  υπουργικού συμβουλίου. Ω!! του θαύματος δεν αντελήφθη κανείς, μα κανείς τους τίποτα  (τι συνέβη στο γήπεδο) και περιχαρείς πανηγυρίζουν στο τέλος του αγώνα  την νίκη της ομάδας τους.
Απορίες αφελούς Πολίτη: Δεν έπρεπε ο διαιτητής  να παρέμβει και να μη επιτρέψει την διεξαγωγή του αγώνα? Δεν έπρεπε να διακοπεί η συνέχεια του, αφού ήταν ολοφάνερο ότι κινδύνευε η ζωή των ποδοσφαιριστών? Και τελευταίο και σπουδαιότερο δεν έπρεπε να ειδοποιηθεί ο  αρμόδιος  ή αρμόδιοι υπουργοί για την κατάσταση στο γήπεδο, από τους εντός του γηπέδου κυβερνητικούς και να επιληφθούν αρμοδίως?
Θα περίμενα την επομένη του αγώνα,  ο Πρωθυπουργός της χώρας να συγκαλέσει  εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο  και να αποφασίσει –σε συνεννόηση με τους  πολιτικούς αρχηγούς – την κατάργηση του πρωταθλήματος και την άμεση διαβούλευση για το μέλλον του επαγγελματικού (κρατικοδίαιτου) ποδοσφαίρου. Άλλωστε υπάρχει η τεχνογνωσία με την αντίδραση της Αγγλίας μετά την Τραγωδία του Χεισελ.  Αντ’ αυτού καμία αντίδραση από την πολιτική ηγεσία, πλην της Λ. Κανέλη ως οπαδού του ΠΑΟ. Ευτυχώς έσωσε την τιμή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την αναφορά του από τα Γιάννενα στην βία των γηπέδων. Δυστυχώς τα αντανακλαστικά των «επισήμων» εξαντλήθηκαν στους πανηγυρισμούς για την νίκη της ομάδος τους.
Θα μπορούσε να πει κανείς, είναι τόσο σημαντικό γεγονός τα επεισόδια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα? Δυστυχώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποτελεί μικρογραφία του δημόσιου βίου με την ανομία, την διαφθορά, την επικράτηση του «ισχυρότερου». Και το συγκεκριμένο γεγονός καταδεικνύει την έλλειψη ελπίδας.
Λοιπόν  «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ».

Νίκος Σαμαράς  
Γιατρός  Ορθοπεδικός
Περιφερειακός Σύμβουλος

3 σχόλια:

  1. NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τέτοια κείμενα - αυτογκόλ χάνεις μόνος σου, γιατί ο γερο-Λιάνης παρότι κατάκοπος και αραχτός στην Αθήνα τέτοιες χοντροπατάτες δεν γράφει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παιδί μίλησε! (επιτέλους). Άντε καλή αρχή. Μόνο που, όπως λέει και ο παραπάνω, ο Λιάνης, αφού αποφάσισε με την ομάδα του να τον διαδεχθεί πρέπει να του κάνει εντατικά μαθήματα επικοινωνιονολογίας για να μην εκτίθεται με αφελή δημοσιεύματα όπως αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή