Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ομολογία.. μη Διαβούλευσης!



Κάτω από την κατακραυγή πολιτών, Δημοτικών Συμβούλων και δημοσιευμάτων για την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με το θέμα της κατάρτισης και έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Φλώρινας, αργά σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος κ.Ι.Βοσκόπουλος αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ομολογεί την απαράδεκτη καθυστέρηση στη διανομή του Προγράμματος λέγοντας ότι: «δε μοιράστηκε γιατί δεν ήταν ακόμα έτοιμο, λόγω των ασαφειών που προκύπτουν από την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ...».

Στην εξίσου αποκαλυπτική συνέχεια του Δελτίου Τύπου, ο Δήμαρχος ομολογεί ότι καμιά διαδικασία διαβούλευσης δεν έγινε εκθέτοντας απροκάλυπτα και τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης. Για την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική του δήλωση: «όσο για τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης σας δηλώνω ότι εγώ προσωπικά την ημέρα της συνεδρίασης της επιτροπής, ανάγνωσα όλα τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος, όπως αυτά προτάθηκαν από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Δε σας φαίνεται λίγο  παράξενο που από τα τριάντα ένα άτομα που ήταν παρόντες, μόνο τα δύο ψήφισαν κατά και δύο δήλωσαν παρών; Την ίδια ημέρα της συνεδρίασης ενημέρωσα όλα τα μέλη της Επιτροπής, ότι στη διάθεση τους θα ήταν τόσο το  Γραφείο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου για να ενημερωθούν λεπτομερώς και να παραλάβουν ακόμα και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Αλλά όχι μόνο τα μέλη της επιτροπής, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, όπως έκανε και η κ.Μούσιου, η οποία πήρε έγκαιρα το Τεχνικό Πρόγραμμα».

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και ταυτόχρονα να ρωτήσουμε τον κ.Ι.Βοσκόπουλο, ΓΙΑΤΙ δεν έστειλε στην εφημερίδα μας το Τεχνικό Πρόγραμμα όπως και το Σχέδιο του Προϋπολογισμού, τα οποία και  έγκαιρα είχαμε ζητήσει? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου