Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Υποσχέσεις για επαναλειτουργία του τρένου


Μετά τη χθεσινή (22 Μαρτίου) συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου  της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ»  Αθ.Ζηλιασκόπουλου, με τους δύο βουλευτές του νομού της Φλώρινας Στ.Κωνσταντινίδη και Γ.Λιάνη και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατέληξαν 


σε ένα αρχικό πλάνο για την επαναλειτουργία της γραμμής Φλώρινας – Θεσσαλονίκης.
Οι βουλευτές ζήτησαν να μειωθεί το κόστος συνεισφοράς των επιβατών του νομού μας για την λειτουργία της γραμμής, κάτι που έγινε δεκτό.
Μέρος των εξόδων για την επαναλειτουργία του τρένου θα καλυφθεί από μικρές συνεισφορές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου και της ΔΕΗ.
Η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» θα καλύψει το υπόλοιπο του απαραίτητου ποσού που είναι 600.000 ευρώ.
Η γραμμή θα επαναλειτουργήσει με δύο τακτικά δρομολόγια, ένα το πρωί και ένα το βράδυ και με ένα τρίτο δρομολόγιο που θα είναι θεματικό και θα προσδιοριστεί μαζί με άλλες λεπτομέρειες στη σύσκεψη της 26ης Μαρτίου στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου).
Οι αρμόδιοι της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» υποσχέθηκαν ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες προκειμένου η γραμμή να επαναλειτουργήσει τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου