Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ η γενική απογραφή


Σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου ξεκινά η γενική απογραφή του πληθυσμού, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου από 68.000 απογραφείς.

Στόχος είναι να καταγραφεί η πληθυσμιακή, κοινωνική και οικονομική ταυτότητα της χώρας. Η γενική απογραφή είναι υποχρεωτική ενώ πρόστιμα θα επιβληθούν σε όσους αρνηθούν να απογραφούν καθώς και σε όσους απογραφείς παραβιάσουν το απόρρητο των πληροφοριών που θα συλλέξουν. Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 10.000 ευρώ και θα φτάνουν τα 200.000 ευρώ.
Οι απογραφείς θα καταγράφουν όλα τα άτομα που διαμένουν σε κάθε νοικοκυριό, καθώς και αυτά που προσωρινά απουσιάζουν. Στα μέλη του νοικοκυριού συμπεριλαμβάνονται και οι οικιακοί βοηθοί ενώ δεν θα καταγράφονται οι φιλοξενούμενοι.
Όσον αφορά τα άτομα, τα οποία διαμένουν στην κάθε κατοικία, οι πολίτες θα πρέπει να απαντούν σε ερωτήσεις για την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησής τους.
Οι πολίτες θα πρέπει να δίνουν στοιχεία, επίσης, για την κατοικία τους, όπως για παράδειγμα, το εμβαδόν, για την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, τη διαχείριση απορριμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτουν.
Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν για τους μετανάστες, όπου η απογραφή τους θα γίνει στην γλώσσα τους, με την παρουσία συνοδού, όπως επίσης ειδικές προβλέψεις θα υπάρχουν και για την απογραφή των Ρομά και των αστέγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου