Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Διακρίσεις Φλωρινιωτών σε αγώνες Καράτε



Με πολύ μεγάλη επιτυχία, διοργανώθηκε το 4Ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΝΩΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυνταίου. Ο Α.Σ “Παγκράτιον” ήταν και πάλι παρών με δεκαεπτά αθλητές, την αποστολή συνόδεψαν ο πρόεδρος
Τσαρτσιταλίδης Κίμων (αρχηγός της αποστολής), με συνοδούς τον έφορο Τσομπανόπουλο Δημήτριο,  το μέλος Μπογδάνη Κων/νο, και τον προπονητή Κορομπίλη Γεώργιο και βοηθό προπονητή τον Κορομπίλη Νίκο.
Η απόδοση της ομάδας ήταν καταπληκτική με συγκομιδή 17 μεταλλίων εκ των οποίων τα 3 χρυσά, 7 αργυρά και 7 χάλκινα.
Το Σάββατο, οι αγώνες ξεκίνησαν με τους παίδες να ρίχνονται στη μάχη. Τα σημάδια ήταν θετικά από το ξεκίνημα των αγώνων, όπου ο Βασίλης Αμβράσης μετά από καταπληκτική εμφάνιση πήρε την 1η θέση και κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο, κερδίζοντας στον τελικό των kata 2003 σε ένα δυνατό “εμφύλιο” τον επίσης καταπληκτικό Τραϊανό Αναστασίου,  ανοίγοντας το δρόμο για τους επόμενους.


Στη συνέχεια στα kata 2004 και πάλι δύο αθλητές του συλλόγου στο βάθρο με δύο μετάλλια για τους Λουκά Σιώκη 2η και στα repechage ο Χρήστος Παπαδόπουλος την 3η θέση.




Στη συνέχεια, και πάλι στα kata 2000 ο Ιωάννης Ζήσης πήρε με τη σειρά του και αυτός το χάλκινο μετάλλιο, στη συνέχεια η έκπληξη των αγώνων στα kata 1999, ο Αλέξανδρος Τουτσίδης ανέτρεψε τα προγνωστικά και κερδίζοντας στον τελικό το χρυσό Βαλκανιονίκη με 3 – 0 σημαίες, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για να κρεμάσει στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο.


Στα kata 1998 επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η παντοδυναμία του συλλόγου με τον καταπληκτικό Πέτρο Μπογδάνη να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης,  κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια με τρεις σημαίες υπέρ, και στην 3η θέση ο επίσης εκπληκτικός Γιώργος Σιδηρόπουλος.

Για να ακολουθήσει και να κλείσει τα kata ο Θανάσης Νικολάου στους γεννηθέντες 1997 και να καταλάβει την 3η θέση με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος.

Κατόπιν στη διαδικασία των kumite στα -45kgr ο Σιδηρόπουλος πήρε την 3η θέση και στα -55kgr ο Μπογδάνης επίσης  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Και  η ημέρα έκλεισε με το Νίκο  Κορομπίλη  να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στα kumite ανδρών στα +84kgr.

Την Κυριακή ρίχτηκαν στη μάχη οι έφηβοι, οι νέοι άνδρες, καθώς και οι νεανίδες του συλλόγου με πρώτη αγωνιζόμενη την Ευμορφία Καλπακτσή να δίνει το στίγμα της νίκης κατακτώντας τη 2η θέση στα kata νεανίδων.


Στα kata νέων ανδρών ο Κων/νος Τσομπανόπουλος βρέθηκε να κρεμάει στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο.

Στο kumite νέων ανδρών ο Ηλίας Τσεκουτάνης στα -68 kgr πήρε τη 2η θέση στα -76 kgr, ενώ ο Κων/νος Τσομπανόπουλος κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο.

Και οι αγώνες έκλεισαν με τα kumite εφήβων όπου ο Ηλίας Τσαρτσιταλίδης στα -63kgr κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.
Κορομπίλης Γεώργιος (προπονητής): Αγωνιστικά πήγαμε πολύ καλά, ιδιαίτερα στους “μικρούς”, έδειξαν τσαγανό και αποφασιστικότητα, μπήκαν για να κερδίσουν και το κατάφεραν, και οι μεγάλοι πήγαν καλά. Τους ευχαριστώ για την πειθαρχία τους και την αγωνιστικότητά τους κάνοντάς με πολύ περήφανο, είναι τιμή μου να κοουτσάρω τέτοιους αθλητές.
Τσαρτσιταλίδης Κίμων (πρόεδρος):   Τι να πεις;  Ο απολογισμός τα λέει όλα!  17 μετάλλια!  Τα παιδιά αποδεικνύουν συνέχεια και περίτρανα τη δουλειά που κάνουν με το προπονητικό team στο σύλλογο. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, μια γλυκόπικρη γεύση σχετικά με τα αποτελέσματα της Κυριακής. Όπου είχαμε αθλητή ήμασταν στον τελικό και χάσαμε σε όλους…  Θα μου πείτε η 2η θέση δεν είναι κακή, αλλά τι να πω;  Οι λεπτομέρειες σήμερα ήταν απέναντι; Πάντως οι μικροί μας έδειξαν ότι το Καράτε της Φλώρινας θα παραμείνει ψηλά και ο Σύλλογος θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο πανελλήνιο, και όχι μόνο!  Τους ευχαριστώ γι’ αυτό, όπως και τους προπονητές μας για την δουλειά τους.   

3 σχόλια:

  1. Ζαφειρίου Ευτυχία18 Μαΐου 2011 στις 12:20 μ.μ.

    Πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που γεμίζουν τα γήπεδα και μας κάνουν να ξεχνάμε τη μιζέρια της Φλώρινας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τοπικές αρχές πάντα απούσες !!!!!!!! όμως αυτό δεν επιρεάζει τους αθλητές, γιατί δεν το επιτρέπουμε εμείς οι γονείς, οι παράγοντες και οι προπονητές.
    Συχαρητήρια στα παιδιά, μας κάνουν περίφανους και τα ευχαριστούμε γι' αυτό !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που οι τοπικές αρχές δεν είναι παρούσες, γιατί αν ήταν θα τους ενδιέρεφε μόνο να φωτογραφηθούν κοντά στους νεαρούς ΑΞΙΟΥΣ αθλητές, μήπως και αρπάξουν κάτι από τη ΔΟΞΑ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή