Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για την Πρέσπα


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού Δημαρχείου στον Λαιμό, συγκλήθηκε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πρεσπών, -Δευτέρα 23 Μαΐου- στο οποίο οι εντεταλμένοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ενημέρωσαν τους τοπικούς φορείς, ιδίως για τις ευθύνες και τις αναγκαιότητες που επιβάλλονται από το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ στον Δήμο Πρεσπών:

Σύμφωνα με το Σχέδιο:
-Ο Δήμος είναι άμεσα υπεύθυνος, σε συνεργασία με την Π.Υ. και αρμόδιους εμπλεκομέμους φορείς υλοποίησης του σχεδίου να μεριμνά για:
- Την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και την λήψη αποφάσεων σχετικά με την οργάνωση σε επίπεδο Δήμου.
-Συγκρότηση και οργάνωση ομάδας πολιτών, για την παροχή συνδρομής στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών της περιοχής, συνεργαζόμενος με την Π.Υ. και την Δ/νση Δασών ν. Φλώρινας.
-Ενημέρωση και επιμόρφωση των κατοίκων σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών από αξιωματικούς της Π.Υ. Φλώρινας.
-Συνεχής λειτουργία των γραφείων της Πολιτικής Προστασίας στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
-Πύκνωση του δικτύου κρουνών υδροληψίας των πυροσβεστικών οχημάτων δια των οικείων φορέων ύδρευσης.
-Καταγραφή όλων των μηχανημάτων, που υπάρχουν στη διάθεση του Δήμου και μπορούν να προσφέρουν προληπτικό ή κατασταλτικό πυροσβεστικό έργο.
-Σύνταξη πινάκων κατοίκων, για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών τους, εφόσον η περιοχή τους χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνη.
-Υλοποίηση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη.
-Σύνταξη μνημονίου ενεργειών, βάσει του Περιφερειακού σχεδιασμού, αντιμετώπισης πυρκαγιών, το οποίο αποστέλλεται στην Π.Ε.Φλώρινας / Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.
-Διάθεση των προβλεπομένων εσόδων του, για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών και μέσων διάσωσης, πυρόσβεσης κλπ.
-Συνεχή ενημέρωση της Π.Ε.Φλώρινας/ Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.
-Συγκρότηση στον τόπο της πυρκαγιάς του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου και την ανάπτυξη πλήρους και αποτελεσματικού ασυρμάτου δικτύου επικοινωνιών.
-Αντιμετώπιση, σε συνεργασία με την Π.Υ. Φλώρινας, της προκληθείσης στην περιοχή πυρκαγιάς και την διάθεση των μέσων και του προσωπικού του στην Π.Υ. Φλώρινας, για την ενίσχυση των δυνάμεών της.
-Τις ημέρες που από τον Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς ο δείκτης είναι 4 ή 5 υποχρεούται ο Δήμος να αποστέλλει υδροφόρο όχημα στους χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου