Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Από   τα  Blogs  ενημερωθήκαμε ότι: “ κατόπιν συνεννόησης των δυο Βουλευτών του νομού μας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο,   την Κυριακή  29 Μαΐου, με συμμετοχή των φορέων για τρέχοντα ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος για την περιοχή και θα εξεταστεί το ζήτημα   μετεγκατάστασης του οικισμού Αχλάδας’’.

Με ποια αρμοδιότητα οι δυό Βουλευτές συγκαλούν σύσκεψη στο δημαρχείο για ζητήματα που αφορούν το Δ.Δ. Αχλάδας, κατ’ επέκταση στο Δήμο Φλώρινας και στην ιδιωτική επιχείρηση Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας;
Ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψης κλιμακίου στελεχών της ΔΕΗ (σύμφωνα με πληροφορίες μου τις προσκλήσεις  έκανε  στέλεχος της) με σκοπό να συζητήσουν ένα θέμα που ούτε την  αφορά ούτε  μπορεί να επιλύσει, αλλά το χειρότερο, δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις στους κατοίκους της περιοχής. 
Η εκμετάλλευση του ορυχείου γίνεται από ιδιωτική εταιρία η οποία είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με την σύμβαση, που έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ, να προμηθεύει με λιγνίτη τον ΑΗΣ Μελίτης.
Πώς η ΔΕΗ θα διασφαλίσει την αποζημίωση των κατοίκων;
Με ποιο τρόπο θα επέμβει στην αποκατάσταση των αποκαλυφθεισών  εκτάσεων σύμφωνα με τον κανονισμό εκμετάλλευσης, και το κυριότερο πώς θα διαφυλάξει τις αρχαιότητες της περιοχής;
Η ΔΕΗ είχε την τεχνογνωσία και γνώριζε την ποσότητα και την ποιότητα του λιγνίτη στο ορυχείο Αχλάδας.
Γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά το δικό της ορυχείο στο Κλειδί, γιατί δεν μερίμνησε να εκμεταλλευτεί εγκαίρως τα δικά της ορυχεία στη Βεύη και στους Λόφους-Μελίτης;
Μήπως διότι έχει παντού πρόβλημα με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων της;
Πόσες παραβάσεις έχει κάνει το λιγνιτωρυχείο της Αχλάδας;
Tι ενέργειες  έχει  κάνει  η  επιθεώρηση  μεταλλείων Βορείου Ελλάδος έως τώρα;
Πού είναι η συνεννόηση των δυο Βουλευτών του νομού μας πάνω στο θέμα αυτό, που ως οι κυρίως αρμόδιοι όφειλαν να το καταγγείλουν ή έστω να επιταχύνουν τους όποιους ελέγχους;
Κύριε Λιανη, στο κύκνειο άσμα σας λέτε ότι η Φλώρινα δεν έχει ούτε ενέργεια, ούτε φως και ότι σβήνει. Ένα έχω μόνο να σας πω, ότι εσείς μαζί με τους πάντα πρόθυμους για συνεννόηση βουλευτές της Ν.Δ της αλλάξατε τα φωτά. Την αφήσατε χωρίς δρόμους, υποδομές, ανάπτυξη, τρένο, πρωταθλήτρια της ανεργίας.
Κύριοι Βουλευτές, δεν έχετε το δικαίωμα στο όνομα της φθηνής ενέργειας να συναινέσετε ώστε να γίνει άναρχη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του νομού μας.
Προέχει η υγεία των κατοίκων αλλά και τα δικαιώματα τους.
Κάτοικοι του Δ.Δ. Αχλάδας δεν είστε υποχρεωμένοι να υποκύψετε  σε πιέσεις, ξεπουλώντας κοψοχρονιά την περιουσία σας, την υγεία σας αλλά το κυριότερο την ιστορία σας.
Η ΔΕΗ που έταξε χιλιάδες θέσεις εργασίας στο νομό μας, ας προμηθευτεί λιγνίτη από ορυχεία,  που δεν  απαιτούν να γίνει άλλη μετεγκατάσταση χωριού.
Η Βιολιγνιτ έχει 90 εκατ. τόνους Λιγνίτη, το Κλειδί 30 εκατ. τόνους (ιδιοκτησία ΔΕΗ), η Βεύη  60εκατ. τόνους (ιδιοκτησία ΔΕΗ) και Λόφοι-Μελίτη 40 εκατ. τόνους (ιδιοκτησία ΔΕΗ)  όλα τα ορυχεία μαζί  συγκεντρώνουν 220 εκατ.  τόνους λιγνίτη. Ενώ η Αχλάδα 55 τόνους λιγνίτη . Κάντε μόνοι σας την σύγκριση και βγάλτε συμπεράσματα.
Σαν μηχανικός αλλά το κυριότερο σαν επιχειρηματίας, δεν κατάλαβα ποτέ, γιατί η ΔΕΗ δεν αγόρασε τη Βιολιγνιτ; Πως γίνεται να κατασκευάζεις την πιο σύγχρονη μονάδα, να υπόσχεσαι την κατασκευή της δεύτερης, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει την πρώτη ύλη, δηλαδή λιγνίτη και νερό;
Μήπως  δεν γνωρίζουν, ότι όποιος αγοράσει την Βιολιγνιτ μπορεί να απαιτήσει για τον λιγνίτη που θα εξορύξει, όποια τιμή θελήσει;
Η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί και πάλι να προκαταβάλει 4 εκατομμύρια Ευρώ ή και παραπάνω για λιγνίτη που  ενδέχεται να παραλάβει στο μέλλον. (Εδώ επικαλούμαι την καταγγελία του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΔΕΗ  στο Δ.Σ της ΔΕΗ).
Μήπως, όποιος αγοράσει το ορυχείο της Βιολιγνιτ θα αγοράσει εκβιαστικά σε τιμή ευκαιρίας και την μονάδα της Μελίτης ;
Και μια άλλη απορία, πόσες  αποζημιώσεις  έχει λάβει η ΔΕΗ από τα λιγνιτωρυχεία για την μη έγκαιρη προμήθεια της συμφωνηθείσας ποσότητας και ποιότητας;
Κύριοι της ΔΕΗ, πρέπει να μην ξεχνάτε ότι διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα και με τέτοιες πρακτικές αλλά και κατά την γνώμη μου άστοχες ενέργειες δίνεται το δικαίωμα στη πολιτεία να σας αφαιρέσει το μάνατζμεντ. Ίσως αυτή να είναι και η λύση για να δουλέψει ο ΑΗΣ Μελίτης και κάποιοι από τους πολλούς ανέργους του νομού μας και μόνο.
Κουλίδης Γιώργος
Πολιτευτής  ΝΔ  Νομού Φλώρινας
Μηχανολόγος - Μηχανικός

12 σχόλια:

  1. Pou isoun toso kairo esi?Tora mas thimithikes?Ti leei i thesaloniki exei kalo kairo?O filos sou o Stavridis se evale na ta grapseis kai o dimarxos ti leei gia ola afta?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το επίπεδο του σχολίου σου αγαπητέ ανώνυμε (3:27) καταλαβαίνω γιατί η περιοχή μας έχει χάσει τα πάντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει site o Ευστάθιος;Εύγε..Εύγε...
    Και γιατί πρέπει να το διαβάζει ο Μηχανολόγος- Μηχανικός-Επιχειρηματίας-Πολιτευτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος είναι ο Στάθης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σώπα ρε μεγάλε! Είσαι ΚΑΙ Μηχανοιλόγος ΚΑΙ Μηχανικός ΚΑΙ Επιχειρηματίας ΚΑΙ Πολιτευτής; Θερμά συγχαρητήρια αλλά έτσι γίνονται οι συστάσεις; Εγώ που δεν είμαι κάτι ξεχωριστό, για να συστηθώ πρέπει να πω τι ΔΕΝ είμαι. π.χ. ΔΕΝ είμαι ψυχίατρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αποθέωση του ΤΙΠΟΤΑ είσαι αγαπητέ Γκρινιάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλτατε κ. 4.47 σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα αρνητικά σχόλια μπορεί κάποιες φορές να τιμούν τον αποδέκτη, ανάλογα από ποιόν προέρχονται. Κατ' αρχάς λέμε ΤΙΠΟΤΑ ή ΤΙΠΟΤΕ; Αναδεικνύεις το δικό μου ΤΙΠΟΤΑ χωρίς να συμπληρώνεις κάτι δικό σου ή μήπως δεν έχεις κάτι να συμπληρώσεις; Στην περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο το δικό μου ΤΙΠΟΤΑ από το δικό σου απόλυτο ΚΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Γκρινιάρη μάλλον σε ενοχλούν οι σπουδές ή οι δράσεις που έχει πραγματοποιήσει κάποιος στην πορεία της ζωής του. Το να ειρωνεύεσαι τίτλους σπουδών και επιχειρηματική δραστηριότητα είναι δικαίωμά σου και δείχνει την ικανότητά σου να κρίνεις τους ανθρώπους και να τους ξεχωρίζεις. Αν έχεις την ικανότητα να διαβάσεις το σχόλιό σου μάλλον θα διαπιστώσεις ότι ο χαρακτηρισμός του παραπάνω ανώνυμου περί ΤΙΠΟΤΑ μάλλον είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε με ενοχλούν οι σπουδές, ούτε ειρωνεύομαι τους τίτλους σπουδών που έχουν κατακτηθεί με κόπο και όχι μόνον. Δε με ενοχλεί η επαγγελματική δράση κανενός, ούτε ειρωνεύομαι την επιχειρηματική δραστηριότητα κάποιου αποδεδειγμένα επιτυχημένου. Με ενοχλεί αφάνταστα η ΕΠΑΡΣΗ με την οποία προβάλλει κάποιος τις όποιες σπουδές του και η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του. Πολύ περισσότερο όταν έχει σαν σκοπό να "μειώσει" κάποιον άλλον, πιστεύοντας ότι έτσι προβάλλει τον εαυτό του και ελπίζοντας στην κοινωνική καταξίωση που ποτέ δεν εξασφάλισε για τον εαυτό του. Ο επιτυχημένος δεν έχει ανάγκη αλαζονείας, έπαρσης, αυτοπροβολής. Έχει κερδίσει την καταξίωση της κοινωνίας χωρίς να την επιδιώκει. Χωρίς καν να την επιζητεί. Και κάτι άλλο. Είναι πολύ εντιμότερο να υπερασπίζεται κάποιος τη δημόσια εικόνα του απαντώντας ο ίδιος στα - τυχόν - αρνητικά σχόλια και όχι ορίζοντας κάπιον άλλο να το πράξει για λογαριασμό του ή να το κάνει ο ίδιος με ψευδώνυμο. Τέλος, ο χαρακτηρισμός του ΤΙΠΟΤΑ είναι πράγματι προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί δε μπόρεσε να καλύψει ούτε λίγο από το ΚΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που έχω διαγνώσει, εγώ που δεν μένω στην αγαπημένη μου Φλώρινα, είναι ότι όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μου, δεν είναι ικανοποιημένοι με τα πολιτικά πρόσωπα του νομού μας.Συνήθως λένε όταν: Έχουν πτυχία:Σιγά μωρέ που μας το παίζεικάποιος!
    Δεν έχουν σπουδάσει;(Όπως π.χ Ο κ.Κωσταντινίδης)Σιγά τον αγράμματο!
    Έχει χρήματα και είναι επιτυχημένος;Δεν κάνει,ή έκλεψε ή βρήκε λίρες! Δεν έχει χρήματα;Πάλι δεν κάνει;Δεν κατάγεται μέσα από την Φλώρινα;Σιγά τον χωριάτη!
    Μπορείτε να μου πείτε όλοι αυτοί που τους ονομάζουν ανίκανους,αγράμματους,χωριάτες, δεν εξελέγησαν με νόμιμες διαδικασίες;Δεν τους ψήφισαν οι πολίτες του νομού;Έχω την αίσθηση ότι κάποιον τον ψηφίζουνε για να μπορούν να τον βρίζουνε!Και όταν δεν μπορούν να τον βρίζουνε...απλά δεν τον ψηφίζουνε!
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως:Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν, ούτε τον κ.Κουλίδη ούτε τον κ. Κωνσταντινίδη. Ανήκω στην ομάδα των ετεροδημοτών ,που στις εκλογές δεν ξέρουν ποιον να ψηφίσουν.
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Κουλίδης έχει λίρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή