Σάββατο 21 Μαΐου 2011

H Ε.Λ.Μ.Ε Φλώρινας για Τ.Ε.Ι


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας καταδικάζει το κλείσιμο 24 ΑΤΕΙ της χώρας και ιδιαίτερα των δύο τμημάτων του ΑΤΕΙ της Φλώρινας – μέσα από τον μηδενισμό του αριθμού των εισακτέων τους για φέτος. 

Πιστεύει ότι όπως και στην περίπτωση του κλεισίματος σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης πρυτάνευσε η λογική της συρρίκνωσης της Δημόσιας Παιδείας και της μείωσης των δαπανών για την Παιδεία. Φυσικά όπως και στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν απαράδεκτα ελαστικά κριτήρια και διάτρητα επιχειρήματα – όπως ποσοστά προτιμήσεων που ο παρονομαστής αλλάζει κατά περίπτωση, απορρόφηση συγγραμμάτων, παλαιότητα σχολών κ.α. 
Αντίθετα και πάλι έλειψε ο ειλικρινής διάλογος και ο αναγκαίος  σχεδιασμός, και ο χωροταξικός αλλά και ο ουσιαστικός για το μέλλον του Πρωτογενούς Τομέα και της περίφημης Πράσινης Ανάπτυξης στη χώρα μας - πεδίο στο οποίο ανήκουν τα δύο τμήματα ΑΤΕΙ της Φλώρινας- που αντί να ενισχυθούν επιστημονικά, από άποψη υποδομών και περιεχομένου σπουδών επιλέγεται ο εύκολος δρόμος της κατάργησης τους και την ενδεχόμενης (;) μεταφοράς σε άλλες πόλεις ή σε άλλα ιδρύματα.
Το τελευταίο μάλιστα δεν αφορά μόνο τα ΑΤΕΙ αλλά και τις υπόλοιπες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας – Παιδαγωγικές, Νηπιαγωγών, Βαλκανικών Σπουδών, Καλών Τεχνών και την Τρίτη σχολή του ΑΤΕΙ- πράγμα που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου