Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"Ναι" στη μετεγκατάσταση λένε οι κάτοικοι του Κλειδίου


Δύο λαϊκές συνελεύσεις μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου για να οριστικοποιήσουν τη θέση τους απέναντι στην πρόταση της ΔΕΗ για να πετύχει την άμεση εξόρυξη του λιγνίτη από το ορυχείο της περιοχής. 

Η πρόταση της ΔΕΗ προβλέπει την άμεση καταβολή του 70 έως 80% στους δικαιούχους του ποσού που πρότεινε η ίδια η ΔΕΗ στο Εφετείο για τα κτίρια και τα χωράφια. Στην πρότασή της έχει συμπεριλάβει και εκτάσεις που δε θα χρησιμοποιηθούν άμεσα και θα αποζημιωθούν. Μετά την απόφαση του εφετείου όταν αυτή ανακοινωθεί θα καλυφθεί η διαφορά του τιμήματος που θα προκύπτει για τον κάθε δικαιούχο. 
Εάν επέλθει συμφωνία η ΔΕΗ ζητάει την άμεση απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζητούν αυτό το χρονικό διάστημα της απομάκρυνσης να μην είναι μικρότερο από ένα χρόνο. 
Τελικά κατά πλειοψηφία οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι (μειοψήφησαν μόνον επτά), αποφάσισαν να δεχθούν την πρόταση της ΔΕΗ για να προχωρήσουν οι εργασίες του ορυχείου το συντομότερο δυνατόν
Πηγή: Ανάποδοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου