Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Το περιβάλλον δεν έχει σύνορα

Τη νεκρή ζώνη, ανάμεσα στα τελωνεία της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ καθάρισαν το μεσημέρι διακόσια πενήντα, περίπου, παιδιά της πέμπτης και έκτης δημοτικού, από σχολεία της Φλώρινας και του Μοναστηριού, αντίστοιχα, σε μια συμβολική κίνηση με αφορμή τον εορτασμό για την ημέρα του περιβάλλοντος.


Τα παιδιά πήραν τις σακούλες στα χέρια και με το σύνθημα «το περιβάλλον δεν έχει σύνορα» έστειλαν το μήνυμα ότι τα κοινά περιβαλλοντικά προβλήματα επιλύονται με κοινές λύσεις, με περιβαλλοντική εκπαίδευση και με διάθεση καλής γειτονίας. Μόλις ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό όλα τα παιδιά ζωγράφισαν πλακάτ με θέμα το περιβάλλον και φωτογραφήθηκαν μαζί.
Η πρωτοβουλία της κίνησης ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία για την υλοποίησή της είχε επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, τα Τμήματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και με το ελληνικό προξενείο στο Μοναστήρι της ΠΓΔΜ. Η ανταπόκριση από τη γειτονική χώρα ήταν θετική, ενώ αποφασίστηκε η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου