Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Φλώρινας για το Ολοήμερο Σχολείο


Το υπουργείο Παιδείας, για μια ακόμη φορά, έδειξε το αντικοινωνικό του πρόσωπο βάλλοντας κατά του θεσμού του Ολοήμερου Σχολείου. Ενός θεσμού που κυβερνητική παράταξη τον είχε σημαία του από την αρχή της δεκαετίας του 2000.

Έτσι με την υπ’ αριθ. Υ.12/520/61575/Γ1/30-5-2011 απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Φριστοφιλοπούλου το ολοήμερο σχολείο θα είναι μόνο για μαθητές που γονείς τους θα είναι εργαζόμενοι. Δηλαδή ρατσισμός στη δημόσια εκπαίδευση. Θα πρέπει λοιπόν οι γονείς να προσκομίζουν βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή σχετική δήλωση ανεργίας.
Και το δεύτερο στα κάτω από 6/θέσια σχολεία τα ολοήμερα τμήματα να καταργηθούν ή σύμφωνα με την τροποποίηση να λειτουργήσουν μόνο αν τα σχολεία αυτά έχουν 60 φοιτούντες μαθητές.
O Κλάδος μας ήταν ο πρώτος που στήριξε το θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου, βέβαια είχαμε τις επιφυλάξεις μας για τη λειτουργία τους όσον την υποδομή τους και τη σίτιση των μαθητών.
Οι συνάδελφοι έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, τόσο για τη μόρφωση των μαθητών όσο και τη φροντίδα τους.
Ρωτάμε λοιπόν το «Υπερήφανο Υπουργείο Παιδείας»
  • Τι θα απογίνουν οι συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων που εργάζονται στα Ολοήμερα σχολεία;
  • Γιατί να υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων;
  • Γιατί ο κοινωνικός ρατσισμός μέσα στα σχολεία;
  • Γιατί τόσες χαμένες οργανικές θέσεις από τα ολοήμερα σχολεία;
  • Γιατί ολοήμερα «παιδοφυλαχτήρια» και όχι ολοήμερα μόρφωσης και πολιτισμού.
  • Γιατί να υπάρχουν εκπτώσεις στην Ελληνική Παιδεία;

Γιατί κυρίες και κύριοι του Υπουργείου Παιδείας;…. Γιατί;....
Φτάνει πια!
Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Υπουργείου.

Για το Διοικητικό συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΣΙΟΣ                                   ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΣΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση των τελευταίων 37 χρόνων. Βάλλεται από παντού, ιδιαίτερα από τις άστοχες και άδικες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας. Η συρρίκνωση ασφαλώς και γίνεται στα πλαίσια των συμφωνιών με τους δανειστές μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές, πως λέμε μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσουν για ό,τι ετοιμάζει η πολυμήχανος και πάνσοφος ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, των συμβουλατόρων και παρατρεχαμένων οσφυοκαμπτών συμπεριλαμβανομένων.

    Όμως...
    Αγαπητοί δάσκαλοι, το εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει για να εξυπηρετεί πρωτίστως τις ανάγκες και τις επιδιώξεις της κοινωνίας συνολικά, φροντίζοντας να παρέχει στα παιδιά ό,τι καλύτερο μέσα στα σχολεία. Μην αρχίζετε να φωνάζετε: "εμείς... που είμαστε δημόσιοι λειτουργοί... που πληρωνόμαστε τόσο λίγο... μπλα, μπλα, μπλα...". Ξεβολευτείτε λιγάκι, κοιτάξτε στα ίσια το επάγγελμά σας – ναι επάγγελμα είναι, όχι λειτούργημα εντός του οποίου ο καθένας λειτουργεί όπως του καπνίσει. Εξακολουθήστε εσείς να δίνετε πνοή στα σχολεία. Ναι, γιατί μόνον εσείς πραγματικά ξέρετε και μπορείτε να το κάνετε. Αλλά, αλλάξτε ρε παιδιά λίγο. Εδώ και 37 χρόνια είστε σχεδόν οι ίδιοι.

    Και...
    Αγαπητοί συνδικαλιστές δάσκαλοι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ που γράψατε αυτό το κλαψιάρικο κείμενο. Μέχρι πότε θα μυρικάζετε την ίδια τσίχλα; Μέχρι πότε θα γράφετε ξανά μανά τα ίδια πράγματα με τις ίδιες λέξεις; Αλλάξτε λίγο. Κάντε μας να σας ακούσουμε με προσοχή. Να σκύψουμε με έγνοια πάνω και στους δικούς σας προβληματισμούς.
    Να είμαι όμως καθαρός μαζί σας. Δεν περιμένω από συνδικαλιστές να πούνε τίποτε καινούριο. Πόσο μάλλον να κάνουν κιόλας! Είστε το ίδιο απίστευτα βαρετοί, όπως σχεδόν όλος ο συνδικαλιστικός κόσμος. Νοιάζεστε μόνο για το κωλοτρίψιμο με την εξουσία, τα χαϊδολογήματα με τους εκπροσώπους της και, στο πλήρωμα του χρόνου, για τη βόλεψή σας: οι πασκίτες τώρα, οι δακίτες αύριο.
    Ξέρω, ξέρω... νοιάζεστε και για τον συνάδελφο. Να τον βοηθήσετε να πάρει απόσπαση εκεί που θέλει, ή περίπου εκεί, να γίνει γνωστό το όποιο πρόβλημά του ώστε να τύχει καλύτερης μεταχείρισης, να του υποσχεθείτε ότι του χρόνου θα είναι σε θέση καλύτερη. Και τα λοιπά.
    Βέβαια, πρέπει να το πούμε κι αυτό, νοιάζεστε και για τους μαθητές. Άλλωστε, σε κάθε έγγραφό σας υπάρχει και η κατάλληλη γι' αυτό λέξη.
    Λοιπόν, μη γελιόμαστε. Δεν έχετε ιδέα από πολιτική, εννοώ εκπαιδευτική πολιτική.

    Καλό απόγευμα, πάω για σμπρέγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή