Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αντιπαραθέσεις στο Δημ.Συμβούλιο Αμυνταίου για το "Ξινό Νερό" (video)

Το θέμα της διακίνησης των προϊόντων της Δημοτικής Επιχείρησης Αμυνταίου "Ξινό Νερό" συνεχίζει να απασχολεί το Δήμο Αμυνταίου.
Με εντάσεις και αντιπαραθέσεις  διεξήχθη η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον της διανομής του Ξινού Νερού.
Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πηγή: Ανάποδοι

5 σχόλια:

  1. Πραγματικά κρίμα η όλη κατάσταση.

    Προσωπικά παρατήρησα οτι στην Αθήνα στα SM του Βερόπουλου έπαψαν να φέρνουν Ξ.Ν. εδώ και 1 μήνα περίπου.

    Το Ξινό Νερό θα μπορούσε να είναι μια δημοτική επιχείρηση, που να εστιάζει στην ποιότητα του νερού και στην οικολογική πρακτική της επιστρεφόμενης φιάλης.
    Έχετε συνειδητοποιήσει οτι το Ξ.Ν. είναι απο τα λίγα νερά, όπου η φιάλη επιστρέφεται και δεν πετιέται στα σκουπίδια; Αυτό θα μπορούσε να προωθηθεί τώρα που το κίνημα των βιολογικών/οικολογικών προιόντων αρχίζει να ανθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστή παρατήρηση για την ανακύκλωση των κενών φιαλών. Η επιστροφή φιαλών, το άριστο ποιοτικά προϊόν, η αναγνωρισιμότητα του ξινού νερού είναι η δημοτική επιχείρηση δεν μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως.
    Bέβαια απαιτείται νέος σχεδιασμός της φιάλης διότι η υπάρχουσα είναι επιεικώς απαράδεκτη.

    Δυστυχώς το άριστο αυτό προϊόν δεν έχει τους κατάλληλους ανθρώπους να το αναδείξουν. Η μόνη λύση ή ανάθεση της διεύθυνσης της δημοτικής επιχείρησης σε ανθρώπους της αγοράς (μάνατζερ) με συγκεκριμένους ετήσιους στόχους προώθησης και προβολής του προιόντος και με συγκεκριμένους δείκτες αποτελεσματικότητας π.χ αύξηση πωλήσεων κτλ.

    Η συνεργασία με υφιστάμενα δίκτυα διανομής τροφίμων και ποτών αποτελεί μια λύση που εξασφαλίζει την παρουσία του προιόντος σε πολλά σημεία πώλησης όμως αυτό δεν αρκεί αν οι όροι συνεργασίας δεν είναι επωφελής και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.
    Η συνεργασία απλά προωθεί το προϊόν ενώ αυτό που ουσιαστικά λείπει είναι η αξιοποίηση του μοναδικού αυτού προϊόντος.


    Η επιστροφή φιαλών, το άριστο ποιοτικά προιόν, η αναγνωρισιμότητα του είναι η παρακαταθήκη που εμείς δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε.
    Απαιτείται νέος σχεδιασμός της φιάλης διότι η υπάρχουσα είναι επιεικώς απαράδεκτη.
    Η συνεργασία με υφιστάμενα δίκτυα διανομής τροφίμων και ποτών εξασφαλίζει την παρουσία του προιόντος σε πολλά σημεία πώλησης όμως αυτό δεν αρκεί αν οι όροι συνεργασίας δεν είναι επωφελής και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι παπαγάλοι δεν μας πείθουν και καλά θα κάνουν να πάρουν τα κουβαδάκια και να πάνε κατά πάτελε μεριά..άιντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να στειλω ηχητικο ντοκουμεντο που ο Δημαρχος λεει στο τελος της συνεδριασης οτι θελει να συνεχισει τη συνεργασια με τη Μαλαματινα? Που ειναι οι προεκλογικες υποσχεσεις για τον Τσανταλη? Μηπως τους πουλησε και θα μεινουν αδικα οι Αγιωτες με... τα ξυδια στο χερι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε εδώ και λίγο χρονικό διάστημα να μην μπορούμε να βρούμε ξινό νερό στα ράφια των supermarkets. Στον ΑΒ της Εκάλης το προϊόν αυτό υπήρχε χρόνια και είχε καταφέρει να εξοβελίσει ακόμα και το Perrier. Τώρα όμως το βρίσκεις σε ατομική συσκευασία μόνο και πολλές φορές σε έλλειψη. Κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα ενώ και το προϊόν πρέπει να αλλάξει συσκευασία και εμφάνιση και να ακολουθηθεί κατάλληλη πολιτική marketing και σύντομα θα βρίσκεται στη νο1 θέση και θα μπορεί και να εξαχθεί στο εξωτερικό. Είναι κρίμα γιατί αξίζει πολλά και οι κάτοικοι της περιοχής και οι ιθύνοντες πρέπει να το διαχειριστούν με τον καλύτερο και πιο διαφανή τρόπο. Μια δημοτική επιχείρηση από μόνη της πάντως δεν μπορεί να κάνει το προϊόν αυτό ανταγωνιστικό στην αγορά, όσο καλό κι αν είναι, γιατί δε διαθέτει τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία. Μια σύμπραξη με σαφείς όρους με ιδιώτες με εξασφάλιση των κατοίκων της περιοχής και του δήμου, είναι η καλύτερη λύση... Στο κατάστημα της Εκάλης ήμασταν έτοιμοι πολλοί πελάτες να διαμαρτυρηθούμε για την έλλειψη του προϊόντος αλλά όπως φαίνεται το πρόβλημα δεν είναι της ΑΒ αλλά του Ξυνού Νερού...Απαράδεκτα πράγματα!!!Βρείτε σύντομα λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή